Torah lesing VAYELECH – Devarim (5.Mosebok) 31,1-30

AVSLUTNINGEN AV EN ÆRA
EILAT BØNNETÅRN 2009-2016
SPESIELL UTGAVE BASUNHØYTIDEN 5777

the-eilat-prayer-tower

Jes12,4 På den dagen skal dere si: Pris YHVH, påkall Hans navn! Gjør Hans gjerninger kjent blant folkene, forkynn at Hans navn er opphøyet.

 

Shabbat shalom du høyt elskede!

 

Dette temaet er noe lengre fordi det er et HISTORISK tema! Eilat Bønnetårn var hjemmet til Kad-Esh MAP Ministries i sju veldig intense og begivenhetsrike år. Når Jubelåret nå gå mot sin slutt bytter Tårn-leiligheten hender og noen andre vil fortsette det vi begynte mot alle odds! Vi kan på ingen måte oppsummere det som skjedde i Tårnet som vi kjærlig kalte det mellom 2009-2016. Det er ingen ende på utfordringene og seirene. Jeg la igjen en del av mitt liv og hjerte der, og hadde det ikke vært for at YHVH kalte Rabbi og meg til å dra til oppdraget i Amerika, ville vi ha «blitt gamle» der resten av våre dager!

 

Det er i Tårnet som vi gjorde opptakene til vår nå velkjente video Bibelskole GRM, som setter fangene fri fra Erstatningsteologi. Det er også i Tårnet som min dyrebare sønn, Yuval ble gjenopprettet, noe som ledet til hans frelse og dåp i det praktfulle Rødehavet! Mange mennesker fra nasjonene kalte Tårnet «hjemme», og spesielt Finske, Norske og Estlandske sønner og døtre i Troen! Når Yah kaller oss til å gå fremover må vi være snare til å adlyde og ikke se oss tilbake, men vi må HUSKE Hans Gjerninger og gi Ham Ære!

 

Å minnes hjelper oss også til å si farvel på en ordentlig måte og gi dette elskede stedet av Bønn og Forvandling en passende AVSLUTNING.

 

Vårt ønske er at den Åpne Himmelen som vi har etterlatt oss gjennom bønn, tilbedelse og offer vil fortsette, og at bønn, lovprisning og Ånden av HELLIGHET, Kjærlighet og Sannhet vil fortsette å råde og ha fremgang i Tårnet etter at vi er borte. Alle Eilats Taxi-sjåfører og våre Israelske naboer kjente til de åndelige aktivitetene i Tårnet ettersom det ble et Landmerke av Tro og et Fyrtårn av Lys i den Hellige Byen Eilat.

 

Fortsettelse fra Del 1

 

EILAT BØNNETÅRN VITNESBYRD

 

Eilat var helt beskyttet og det kom aldri angrep!

 

Under den tiden som vi, Kaisa og Sofia, var frivillige sammen i Eilat Bønnetårn, rett før Sabbaten ble det rapportert i nyhetene at ISIS truet med å angripe Eilat via Egypt. Vi reiste oss opp, som en, for å be og gjøre åndelig krigføring. I et par dager proklamerte vi spesielt 2. Kongebok 19,32-34 over Eilat, da atmosfæren i byen var veldig anstrengt.

2 Kong 19,32-34 Derfor sier Herren dette om Assyrias konge: Han skal ikke komme inn i denne staden, og han skal ikke skyte noen pil dit inn, eller rykke fram med skjold foran den, eller kaste opp en voll mot den. 33 Den veien han kommer, den samme veien skal han vende tilbake. Han skal ikke komme inn i denne staden, sier Herren. 34 For Jeg skal verne denne staden så Jeg frelser den for Min egen skyld og for Min tjener Davids skyld.»

 

2Da kom en broder som er en salvet shofarmaker og -blåser, for å besøke Bønnetårnet. Han visste ikke noe om trusselen på forhånd. Vi bad og blåste i shofarer sammen på taket, og vi bokstavelig talt følte hvordan fienden ble knust under kraften av den Hellige Ånd! Denne broderen spurte oss om hva som foregikk, og da vi fortalte ham om trusselen, ble han forbløffet over hvordan Yah hadde sendt ham og hans venn for å kjempe sammen med oss.

Den samme kvelden, da vi gikk inn i Sabbaten, kom det en utrolig shalom over oss. Plutselig, da jeg snudde meg for å se på balkongen vår, satt det en helt hvit, vakker skinnende due! Hun så på meg og ble ikke skremt av noen stemmer. Et vitnesbyrd og et tegn fra Gud til oss! Yah`s Hellige Ånd hadde blitt utøst over oss (Matteus 3,16). Duen forble hele natten og forlot oss ikke før på morgenen. Eilat var helt beskyttet og det kom aldri noe angrep! Pris YHVH!

-Sofia og Kaisa, Finland

 

Jeg følte det som om jeg var tilbake i tid sammen Yeshua

Tusen takk Kad-Esh MAP Ministries,

Jeg ville bare skrive et brev til dere av takknemlighet og takk for alle de underbare minnene dere gav meg mens jeg var i Kad-Esh MAP Ministries Bønnetårn i Eilat. Jeg kom dit i mai 2015 for å arbeide som frivillig.  Det jeg mottok overgikk langt det jeg gav. Jeg var så velsignet. Jeg hadde møtt Biskop Dominiquae Bierman gjennom deres webside online.

Da jeg ankom Eilat, var Påske (Passover) Festen veldig nært forestående. Vi delte en underbar Fest i Bønnetårnet sammen med Biskop, hennes Team og sønn Yuval, og andre venner fra rundt omkring i verden. Det var så utrolig å være akkurat der, vi kunne se ut fra vinduet og se Rødehavet; det samme Rødehavet som Moses gikk gjennom den aller første Påsken.

3Det var også tiden da den første Blodmånen viste seg. Vi kunne ikke se det fysisk i Eilat, men åndelig kjentes det mye når Biskop ledet Seder-måltidet og vi hadde en slik underbar feiring, der vi sang og mintes den utrolige hendelsen der Moses gikk gjennom Rødehavet og vår Frelser Yeshua gir oss Sitt liv som vårt Påskelam en gang for alle. Vi leste alle en del hver, og Biskop sa Sederen til tider på tre ulike språk, på Spansk, Hebraisk og Engelsk, fordi alle disse Nasjonalitetene var representert. Jeg vil alltid huske denne spesielle Påsken ettersom jeg fortsetter å feire denne festen år etter år.

På fredager ville Biskop, Teamet og jeg feire Sabbaten. Dette var alltid en tid fylt av glede da vi sang våre Sabbat Sanger og tok Kiddush og brøt Challah brødet og drakk vin sammen. En av Teamet ville alltid lese Ordspråkene 31 over sin kone. (En kveld hadde hun på seg lilla/purpur klær da han leste Ordspråkene 31,22: Hennes egne klær er av fint lin og purpur.18 hennes lamper slokner ikke om natten. 26 Hun åpner sin munn med visdom, barmhjertighetens lov er på hennes tunge. 20 Hun åpner sin hånd for den fattige, ja, hun rekker hendene ut til den trengende, og hun er denne Ordspråkene 31 kvinnen. Denne kvinnen arbeidet uten tvil hardt!)

Vi hadde alltid et underbart Shabbat-måltid sammen, og det er her Biskop og Teamet ble mer enn venner for meg; de ble en del av familien min. Biskop ville alltid dele i samtaler med oss, en og en, utrolige åpenbaringer om tingene Yeshua hadde undervist henne. Jeg lærte så mye av å sitte rundt bordet når vi snakket og delte med hverandre. Deretter ville vi gå sammen med Biskop på vegen hjem, av og til fortsatte hun undervisningen sin helt frem til dørterskelen vår. Jeg følte det som om jeg var tilbake i tid sammen Yeshua når Han levde her på jorden og vi var Hans disipler og erfarte rikdommene i undervisningen og enheten med hverandre. Noen ganger var det noe enkelt, hun ville bare ha en enkel konversasjon, men jeg fikk slik dyp åpenbaring fra det. Jeg fortalte dem igjen og igjen hvor mye jeg kom til å savne disse Sabbatene aller mest når jeg kom hjem igjen, og det gjør jeg. Deretter på Lørdagene ville Biskop undervise live på Web. Jeg elsket måten Biskop ledet lovprisningen, og deretter ville hun forløse en kraftpakke av et to timer langt Profetisk budskap. Når de slo av kameraet, var alt jeg kunne si: WOW!! Det var mektig!! Jeg ville ha en kopi av hvert budskap.

Jeg var i Bønnetårnet i bare 6 uker, men jeg har så mange rike minner. Et av de mest spesielle minnene er når Biskop delte sitt Sabbat budskap under tiden for Erindringen av de Shoa Overlevende. Hun snakket om Brudens Mikvah; hvordan den Jødiske bruden dykkes under vannet sju ganger før Bryllupet. Jeg hadde aldri hørt dette før.

I min bønnetid, bare et par uker tidligere, hadde jeg følt at Herren talte til hjertet mitt om at han ønsket at jeg skulle gjøre det Naman gjorde da Elisja sa til ham at han skulle dukke seg 7 ganger under vannet i Jordan Elven. Jeg sa: «Ja, Herre, jeg trenger det og jeg ønsker å bli gjort hel og komplett.»

Så nå når Biskop forkynte om dette, visste jeg at hun snakket til meg.

Etterpå fortalte Biskop at hun ville ta meg med ned til Rødehavet, og vi ville gå gjennom en Mikve. Da jeg begynte å forberede meg for dette, tok hun meg også gjennom en veldig spesiell tid av bønn og utfrielse fra mange ting i fortiden min, som jeg trengte å gi slipp på og bli helbredet fra.

Herren begynte også å snakke til hjertet mitt om å bli podet inn sammen Ruth. Jeg følte så sterkt at dette var en del av det Mikvah handlet om. Å dø fra det gamle menneske og bli født på nytt inn i en Jødisk familie.

Dagen før min Mikveh hadde jeg lest om Naman og hans erfaring av å dykke seg i vannet 7 ganger, og deretter da jeg bladde i Bibelen min hadde den øyeblikkelig åpnet seg i Fortellingen om RUTH!! Dette var bekreftelsen på tankene mine, som allerede var gitt meg tidligere.

Da jeg leste fortellingen om Ruth, innså jeg noe veldig utrolig. Hun kom til Israel under tiden for Bygg-innhøstningen. Dagen for min Mikvah var under Bygg-innhøstningen. Wow, hvilken gave fra Gud.

4Da Biskop ledet oss ned i vannet, proklamerte jeg for henne at hennes Gud er min Gud, og hennes folk skal være mitt folk. Noen av Team-medlemmene sto på siden av stranden sammen med en hel skare av Jødiske mennesker. Flere år tidligere hadde jeg blitt døpt i Jordanelven, men dette var en helt ny og annerledes opplevelse.  Jeg følte meg i sannhet podet inn i det Jødiske folket for første gang. Da jeg gikk under vannet sju ganger, og Biskop telte, kom jeg opp hel, ny og komplett. Jeg følte det som om Herren brakte meg opp og ut som en brud rede og utrustet til å møte Yeshua.

En del av min erfaring ved Bønnetårnet var å delta på de daglige Bønnevaktene. Noen ganger ville vi ha bønn ved Midnatts-vakten, og en annen gang kl.4 på morgenen. Veldig kraftfullt!!

Jeg husker en natt som vi bad om at Elohim, YAHVEH, skulle rykke opp ethvert onde ut av landet; å rykke opp alt som ikke tilhørte det. Vi bad for Eilat regjering, Politi- betjentene, regjeringen i Israel og lederskapet i Kirken. Neste dag kom det en veldig sterk storm, og en annen kvinne og jeg var ute på balkongen og så på stormen. Vi kunne se en veldig mørk rund svart sky over Egypt og Saudi Arabia, og vi kunne også se Jordan fra dette stedet. En veldig sterk sandstorm reiste seg mellom Jordan og oss.

Senere den samme dagen mottok vi en rapport om at Israel skulle gi Landområdet der Øvresalen var, til Paven. Gud var klar da Han gav dette landet til Israel: Det var for at de skulle arve det. Han ønsker ikke at det skal bli tatt bort eller gitt vekk heller; bare Elohim har denne autoriteten. Neste dag da vi fikk avisen leste vi hvordan stormen hadde forårsaket at trær ble rykket opp med roten i Eilat. Det var et fysisk tegn på det som skjedde i det åndelige.

Jeg hadde også mange dyrebare og morsomme minner fra vår tid sammen med Teamet. To av kvinnene i Teamet var to av de mest hengivne og helhjertede menneskene jeg hadde møtt, de gjorde utrolige ting for Rikets arbeide. Biskop`s sønn Yuval, som også bodde der på den tiden, svarte alltid på spørsmålene mine om det Hebraiske språket og bad over vår Kiddush på Sabbat måltidene. Et annet mannlig Team medlem tok Yuval og meg til Koral-revet for å snorkle sammen de tropiske fiskene. Vi hadde det så morsomt den dagen.

Denne mannen minnet meg så mye om min egen bror. Han delte alltid historier fra sitt liv og tjeneste. Han elsket YAH og han gledet seg over å arbeide for Biskop og Rabbi. Han sa mange ganger hvor velsignet han og hans kone var over å være en del av Kad-Esh MAP Ministries.  Da jeg forlot Eilat, ventet han og andre Team medlemmer sammen med meg inntil bussen kom, deretter hjalp de meg med å losse all bagasjen min på pussen, og vi sa våre farvel. Det var bare noen få uker senere at denne utrolige mannen forlot denne jord for å være sammen med YAHVEH. Han vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.

Teamet, sammen med meg selv, gleder oss over å arbeide for denne tjenesten, fordi vi ser livene og Nasjonene bli forvandlet for Yeshua og Yahveh under disse siste dager.  Tusen takk til alle disse som lever og arbeider ved Kad-Esh MAP Ministries.

Mange Velsignelser og Shalom til dere, til vi sees igjen, med mye kjærlighet,

Mona. Alabama, USA.

 

Tiden i Tårnet forandret meg

Mitt navn er Yuval Frank, jeg er sønnen til Erkebiskop Dominiquae og Rabbi Baruch Bierman. Jeg bodde nesten 2,5 år i Bønnetårnet i Eilat.

Jeg ankom Bønnetårnet fordi jeg måtte og ikke fordi jeg ønsket det. Jeg trengte et sted å bo, og andre alternativer passet meg ikke. Da jeg ankom Tårnet, først, var jeg en ateist, humanistisk og bar en veldig «tung ryggsekk» full av enhver synd du kan  forestille deg (inkludert tre fryktelige selvmords-forsøk og etterfølgende sykehusopphold).

5Da jeg ankom tårnet, ble jeg fortalt at jeg måtte bli en del av Tårnet. Jeg måtte delta på bønnene og fullføre min mors (Erkebiskop Dominiquae) GRM (Global Revival MAP) Bibel Skole. Jeg likte det ikke, men jeg gjorde det likevel og fullførte det. Pussig nok, selv om jeg ikke ønsket å gjøre det, eller hadde noen entusiasme for temaet, gjorde jeg det veldig bra og mottok bare gode karakterer. Jeg tror at YaH og Yeshua gjennom GRM begynte å tale til meg og trenge igjennom inn i meg, men fortsatt følte jeg ingen ting.

Tiden ved Tårnet forandret meg. Jeg vet ikke om det var bønnene, GRM, det faktiske stedet fult av den Hellige Ånd, jeg kan ikke sette fingeren på det, men det forvandlet meg. Jeg ble roligere, mer vennlig, mer beskjeden og ydmyk. Jeg visste ikke hva Yah forberedte for meg, men noe begynte å skje.

Min mor la merke til at jeg var ved et punkt der deg trengte å ta en bevisst beslutning. Tro – ja eller nei.  YaH – ja eller nei. Yeshua – ja eller nei. Hellige Ånd – ja eller nei. Hun spurte meg om jeg ønsket å gå gjennom en dåp til Yeshua.  Jeg ønsket ikke å si ja, men av en eller annen grunn, i løpet av mindre enn en time etter at hun spurte meg,  brøt det fram et svar fra mitt indre – JA!

Jeg vet fortsatt ikke nøyaktig hva jeg gjorde. Jeg var fortsatt blind og følte ikke den Hellige Ånd, men jeg besluttet meg for å ta det dramatiske skrittet og hoppe ut i de dype vannene, og det gjorde jeg. Helt siden da har jeg vært fylt av den hellige Ånd. Jeg er gladere, mer besluttsom og alt i alt, en bedre person. Nå bor jeg sammen søsteren min, og etter år av krangling, elsker og nyter vi nå hverandres selskap. Min søster sier at hun aldri har sett meg slik jeg er i dag. Så noe må ha skjedd!

Jeg ville like å takke min mor, Erkebiskop Dominiquae og min far Rabbi Baruch Bierman, for at de tilbød meg og tillot meg å bo i Bønnetårnet. Jeg er den jeg er i dag takket være tiden min i Tårnet, og jeg takker YaH for at Han plasserte meg der.                       -Yuval, Israel

 

Vi mottok bønnesvar fra hele verden

For lenge siden, under et bønnemøte fortalte Apostel Saara (på den tiden kjent som Vappu) oss om et ord hun hadde mottatt fra Gud i Eilat, på balkongen i hennes venns hus. Hun visste ikke hvem disse ordene handlet om, men Yah hadde fortalt henne, «et sted tilegnet for bønn og lovprisning vil bli etablert i Eilat». Noe rørte seg inni meg da jeg hørte dette, og jeg tenkte, «Jeg ønsker å dra dit».

Årene gikk. Litt etter litt begynte vi å høre hva Kad-Esh MAP Ministries gjorde og begynte å lytte til undervisningen fra Biskop Dominiquae Bierman. Undervisningene var så mektige og sterke at det tok tid å fordøye dem, men jeg visste at det var sannhet i det: den samme sannheten som jeg hadde søkt i årevis midt i all religiøs forvirring.  Så ble jeg med på Bibelskole på Hjul og møtte Biskop Dominiquae.

6Senere bodde et av team-medlemmene, som hadde vært frivillig i Eilat ved Kad-Esh MAP Ministries, i mitt hjem i Finland, og jeg ble kjent med henne. Hun returnerte til Eilat og hennes frivillig-arbeid.

Tiden gikk og så kom dagen da jeg mottok en e-post fra henne fra Israel: Ville jeg være villig til å komme og tjene i Eilat Bønnetårn? Jeg leste det igjen. «Kan dette være mulig!!! Min ånd rørte seg på innsiden av meg, og tårer begynte å fylle øynene mine. Jeg gikk bort fra datamaskinen min, og etter et par meter sank jeg ned på knærne.  Jeg visste dette var et sant spørsmål for meg.

Yah var i alt.  Jeg fikk fri fra min vanlige jobb. Jeg gav bort hjemmet mitt og alle tingene mine ble pakket og satt på lager eller solgt.

2 september 2014 satt jeg på flyet på veg til Israel, min Faders land.

Alt var nytt der og Engelsken min var dårlig, men litt-etter-litt, ettersom dagene gikk, begynte ting å komme på plass steg for steg. Dagene ble fylt med bønn, studier, husvask, matlaging, kjøring, handling av dagligvarer og lovprisning, og av og til, svømming og bli kjent med Eilat.

Jeg ble kjent med underbare mennesker som var i samme ånd og delte den samme visjonen og oppdraget. Jeg hadde mine tøffe stunder også, spesielt da jeg ikke var i stand til å uttrykke meg på Engelsk på den måten som jeg hadde ønsket, slik at jeg  hadde kunnet delta bedre i samtalene. Jeg tok steg i tro på mange områder av livet hele tiden under mitt opphold i Tårnet. Det var en treningsperiode for meg.

7Jeg tjente i Bønnetårnet i ca. 7 måneder, og besøkte Finland imellom. De beste stundene var når vi bad og tilbad sammen med mennesker fra ulike nasjoner, ett i ånden. Vi mottok bønnesvar fra hele verden.

Erkebiskop og Rabbi, og alle dere som var i tårnet, jeg ønsker å takke Israels Hellige for dere alle. Måtte Han velsigne dere overflødende med alle gode ting for at dere hjalp meg.

Jeg ønsker spesielt å nevne Yuval. Jeg takker Yah for at jeg fikk lære å kjenne deg og takke deg for all den hjelpen du gav, alle våre samtaler og morsomme stunder. Det er så stort å se hva den Hellige Ånd gjorde og fortsatt gjør i deg. Pris Yah!

Eilat ble som et annet hjem for meg.  Jeg hadde mine beste stunder på taket av Bønnetårnet ved daggry, mot kveld da det var svalere og under Natt Bønne-vaktene, da vi bad og lovpriste mot Jerusalem, Egypt, Saudi-Arabia og Jordan.

En ekstra spesiell tid for meg var når kveldene ble svalere. I 1.Mosebok 3,8 står det at YaH vandret i paradiset når det ble svalere mot kvelden. For flere år siden hadde dette verset vært spesielt i tankene mine, og disse stundene var veldig spesielle for meg. Tiden i Bønnetårnet var en veldig viktig tid av vekst for min tro. Vår Far er villig til å oppfylle våre hjertes begjær.

Salme 21,3 Du har oppfylt hans hjertes ønske, og har ikke avvist hans leppers bønn.

I årevis hadde det vært mitt hjertes lengsel å bo i Israel i minst 3 måneder, og nå fikk jeg være der i ca. 7 måneder. Jeg hadde lengtet etter sannheten, og jeg har mottatt svar. Jeg lengtet etter å fly over Eretz Israel, og det skjedde da jeg fløy fra Eilat til Jerusalem for å delta på Bibelskole på Hjul Konferansen. YaH hadde vist meg at jeg skulle danse med Ham i Jerusalem, og det var øyeblikket. HaleluTah!!! Vi har en så stor Far, som ønsker å oppfylle til og med den minste anmodning fra Hans barn, som mitt ønske om å kjøre bil i Israel en dag; som også ble oppfylt når jeg kjørte der, både kortere og lengre turer.                                 Ære til Israels Hellige for alt!

Salme 13,5-6 Men jeg har satt min lit til Din miskunnhet. Mitt hjerte skal fryde seg i Din frelse. Jeg vil synge for Herren, for Han har gjort så mye godt mot meg.                                   -Terhi, Finland

 

Det er ingen ende på vitnesbyrdene ettersom det ikke er noen ende på alle menneskene som kom og dro fra Tårnet! Disse er bare noen få men utrolig meningsfulle. Jeg kan bare si at Israels Gud hadde funnet et hvilested i Eilat mellom årene 2009-2016 og dette var Eilat Bønnetårn. Han Hvilested! Over alt ber jeg om at hver og en av oss vil være Hans Hvilested for evig!

 

Shalom til Eilat Bønnetårn og til alle de Dyrebare Sønnene og Døtrene av Den Høyeste som begunstiget oss med deres nærvær og trofaste tjeneste! Rabbi Baruch og jeg har en kjærlighets-gjeld for evig mot hver og en av dere og vi bærer dere i våre hjerter hvor enn vi går!

 

EN VELSIGNET BASUNHØYTID 5777 TIL ALLE!

DETTE ER EN AVSLUTNING FØR EN HERLIG NY BEGYNNELSE

 

9Dine Israelske Mentorer og Venner

Apostlene Dominiquae og Baruch Bierman

 

For Sions skyld vil vi ikke være stille. Jesaja 62,1

 

bible-school

FIRST FRUIT FOR YOU SINCE YOU THINK OF THE GOOD EARTH!

FIRST FRUIT FOR YOU SINCE YOU THINK OF THE GOOD EARTH!