Tooran osuus NITZAVIM – Devarim ( 5.Mooseksen kirja) 29:9(10)-30:20

EILATIN RUKOUSTORNIN AJAN (2009-2016) PÄÄTTYMINEN, osa 1
PASUNANSOITON JUHLAN ERITYISJULKAISU 5777

the-eilat-prayer-tower

Sinä päivänä te sanotte: ”Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi hänen nimeään, ilmoittakaa hänen tekonsa kansojen keskuudessa, julistakaa, että hänen nimensä on korkea. Jesaja 12:4

 

Shabbat shalom, rakkaat ystävät!

 

Tämä kirje on vähän pidempi, koska se on HISTORIALLINEN julkaisu!  Eilatin Rukoustorni oli Kad-Esh MAP Palvelutyön kotipaikkana seitsemän hyvin rikkaan ja merkittävän vuoden ajan. Kun Riemuvuosi lähestyy loppuaan, Tornihuoneisto vaihtaa omistajaa ja toiset jatkavat sitä työtä, jonka aloitimme kaikista vaikeuksista huolimatta! Emme pysty mitenkään lyhyesti tiivistämään sitä, mitä tapahtui Tornissa kuten me sitä rakkaasti tällä nimellä kutsuimme vuosina 2009-2016.  Ei ollut loppua haasteille ja voitoille. Elämästäni ja sydämestäni jäi palanen sinne ja ellei Jahve olisi kutsunut Rabbia ja minua Amerikan Missioon, olisimme ”vanhenneet” sinne loppuelämäksemme!

 

Juuri Tornissa nauhoitimme nyt jo tunnetuksi tulleen videoraamattukoulumme, GRM:n, joka vapauttaa vangitut korvausteologiasta.  Tornissa rakas poikani, Yuval toipui, se johti hänen pelastumiseensa ja kasteeseen upeassa Punaisessameressä!  Monet kansakuntien ihmiset kutsuivat Tornia ”kodiksi”. Erityisesti suomalaiset, norjalaiset ja eestiläiset Uskonveljet ja sisaret! Kun Jahve kutsuu meitä menemään eteenpäin, meidän täytyy totella nopeasti eikä katsoa taakse. Sen sijaan meidän täytyy MUISTELLA Hänen tekojansa ja antaa kunnia Hänelle!  Muisteleminen auttaa meitä myös asianmukaisesti hyvästelemään ja JÄTTÄMÄÄN tämän hyvin rakkaan Rukouksien ja Muutosten Paikan oikealla tavalla.

 

Toiveemme on, että se Avoin taivas, jonka olemme jättäneet jälkeemme rukouksen, palvonnan ja uhrauksen kautta, jatkuu, ja että rukous, ylistys ja PYHYYDEN, Rakkauden ja Totuuden Henki vallitsee ja lisääntyy Tornissa lähtömme jälkeen.  Koko Eilat, taksikuskit ja israelilaiset naapurimme tiesivät Tornin hengellisestä toiminnasta, kun siitä tuli Uskon Maamerkki ja Majakan Valo Eilatin Pyhään Kaupunkiin.

 

             EILATIN RUKOUSTORNIN TODISTUKSIA

 

Hän muutti minut, ujon, pelokkaan ja epävarman

 

Syyskuussa 2013 Sukkot- kiertomatkan (Lehtimajanjuhla) aikana olin Kolumbialaisen ryhmän tulkkina.  Silloin astuin ensimmäisen kerran Rukoustorniin.   Tiesin jonkin yliluonnollisen odottavan minua siellä, enkä ollut väärässä!  Menin Israeliin vain kahdeksi viikoksi mutta viivyinkin kolme kuukautta!

2Päivittäin minua siunasi mahdollisuus rukoilla joka aamu ja joka ilta Rukoustornissa ihanien ihmisten kanssa: Piispa Dominiquaen, Rabbi Baruchin ja Rukoustornin tiimin.

Uudelleen vuosina 2014 ja 2015 sain jälleen mahdollisuuden viettää enemmän aikaa siellä.  Jahve (Jumala) ilmaisi Itseänsä minulle ihmeellisillä tavoilla unissa ja rukouksessa. Hän muutti minut; ujon, pelokkaan ja epävarman opettamalla minut kävelemään pelkojeni, epävarmuuteni ja vastoinkäymisteni yli kuten vetten päällä.  Hän opetti minua luottamaan HÄNEEN täysillä ja jättämään elämäni Hänelle täysin kuuliaisena.  Hänen läsnäolossaan elän ’uskossa vaeltaen, Jahveen luottaen, olivatpa olosuhteet millaiset tahansa.’

Yörukousvartion aikana joka sunnuntai-ilta (Yom Rishon) Tornin katolla saatoin tuntea Hänen läsnäolonsa niin kuin en koskaan ennen.  Punaisenmeren lämmin tuulenhenki ja Eilatin Vuorten näkymä on mittaamattoman arvokas kokemus, josta olen kiitollinen Jahvelle (Jumalalle) ja Piispa Dominiquaelle ja Rabbi Baruchille.

Vaalin Eilatin Rukoustornin päivieni muistoa sydämessäni siihen päivään asti, jolloin Jeshua kutsuu minut Läsnäoloonsa.

 

Uru Eilat, Adonai Eloheinu!

 Betty Adame, Meksiko

 

Paranin ja vapauduin

 

Kolme vuotta sitten Piispa ja Rabbi olivat palvelemassa Suomessa.  Menin heidän konferenssiinsa, ja elämäni muuttui täysin.  Olin ollut mieleltäni sairas 7 vuoden ajan, ja ensimmäistä kertaa todella kaduin kaikkea syntiä elämässäni. Tämä oli paranemisprosessini alku, joka johti minut muutamia kuukausia myöhemmin Eilatin Rukoustorniin.

Olin hyvin rikkinäinen ja epätoivoinen.  Minulla oli ainoastaan rahat vain yhden viikon hostelli -majoitukseen Eilatissa. Menin Tornin ylistysvartioon ja rukoilin ihmettä, että minun olisi mahdollista jäädä sinne, parantua ja vapautua.  Tiesin, että Jeshua oli lähettänyt minut Israeliin, ja luotin Häneen.  Jatkoin sanan julistamista ja huusin Jeshuan puoleen: ”En minä kuole, vaan elän ja julistan Herran töitä!”

Ihme tapahtui ja sain jäädä Torniin. Muutamat ensimmäiset kuukaudet nukuin olohuoneen sohvalla aivan Liiton Arkin kuvan alla.  Aloin opiskella GRM Raamattukoulussa ja myöhemmin työskentelin vapaaehtoisena Tornissa, mikä mahdollisti pitemmän oloni siellä.

3Tuo aika Eilatissa muutti täysin elämäni.  Paranin ja vapauduin ja pystyin alkaa palvelemaan toisia. Tämä oli ihme henkilölle, joka vuosia oli ollut niin täynnä pelkoja, huolia ja lääkkeitä, että kenenkään näkeminen ilman rauhoittavia lääkkeitä, tai työpaikassaan pysyminen oli täysin mahdotonta.

Kutsu Jahven työhön, jonka Hän oli laittanut sydämeeni pikkutyttönä, myös vahvistui.  Tänään olen enemmän kuin kiitollinen saadessani olla osa Kad-Esh MAP:in tiimiä, jossa palvelen täysiaikaisesti juuri siinä Palvelutyössä, joka kirjaimellisesti pelasti elämäni.

Eilatin Rukoustorni oli minulle varsinainen JESHUAN – Pelastuksen, Vapautuksen ja Parantumisen – paikka. Rakastin saada olla katolla merta ja vuoria katsellen.  Ei ole sanoja kuvaamaan sitä shalom-rauhaa, jonka tunsin Eilatissa, Negevissä ja koko Israelissa, joka tulee ikuisesti olemaan kotini.

Rukoilen, että kaikki ne rukoukset, kaikki se rakkaus, kaikki se sodankäynti ja uhraus, jota siinä pyhässä paikassa on tehty vaikuttaisi edelleen Eilatiin ja Negeviin ja saisi erämaan kukoistamaan täysin sen mukaisesti kuin Obadja 1: 20b ja Jesaja 35: 10 kuvaavat.

 

Ja Jerusalemin pakkosiirtolaiset, jotka ovat Sefaradissa, ottavat perinnökseen Etelämaan kaupungit. Obadja 1: 20b

 

Näin palaavat Herran lunastamat: he tulevat Siioniin riemuhuudoin, päänsä päällä iankaikkinen ilo.  Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat. Jesaja 35: 10

-Ester K, Suomi

 

Tornissa en väsynyt

Sadannen Israelin vierailuni aikana olin yksin Eilatin Rukoustornissa.  Siellä piti siivota Sukkot-kiertomatkalaisten vierailun jälkeen, ja minä koin ihmeen: Minä, joka tavallisesti en erityisemmin pidä siivoamisesta, aloin innostuneesti siivota.  Kotona jo ajatuskin pienten esineiden pölyjen pyyhkimisestä ja kiipeäminen kirjahyllyn puhdistamiseksi, väsyttää minua, mutta Tornissa en väsynyt, en silloinkaan kun puhdistin parveketta ja kiipeilin ylös alas puhdistaessani kaikkia pieniä esineitä.  Uskon, että se voitelu, joka tuli ylleni jollakin tavalla ’merkitsi loppua’ profetaalisesti, vaikka tuo ajatus ei tullut mieleeni silloin.  Tuona erityisenä aikana Tornissa nautin niin kovasti saadessani olla yksin Jahven läsnäolossa.

Vieraillessani viimeisen kerran Eilatin Rukoustornissa olin siellä ystäväni Eijan kanssa. Tuolloin se jo toimi hostellina.  Eija innoissaan siivosi kattoa Raija-Liisan kanssa.  Katselin heidän työtään hetken aikaa ja sitten menin alas kadulle ja istuuduin penkille.  Rukoilin ja yhtäkkiä minusta tuntui, että tämä olisi minun hyvästini Tornille.  Tuohon aikaan suomalainen perhe yöpyi siellä, ja en edes tuntenut tarvetta mennä sisälle tapaamaan heitä.

4Tuon jälkeen olen vieraillut Eilatissa kolme kertaa, mutta en Tornissa.  Minulla on ollut tehtävä Corinne- hostellissa.  Omistajan vaimo, Corinne, on kiinnostunut Valtakunnan Evankeliumista.  Annoin hänelle kirjan ja sain halauksia ja suukkoja molemmille poskille.

Minusta tuntuu, että Tornin aika on ohi, mutta minulla on yhä tehtäväni Eilatissa tehdä juutalaisia kateellisiksi. Toivoisin saavani lisää hepreankielisiä Yes-kirjoja ( Arkkipiispa Dominiquaen pelastumisen todistus) annettavaksi! Monissa kaupoissa ihmiset, joille olen antanut kirjoja, ovat tulleet halaamaan minua ja Pyhän Hengen voitelussa olen voinut puhua heidän kanssaan englanniksi, mikä on ihme sekin! Olen saanut joitakin puhelinnumeroita, melkein kaikki niistä ’Abrahamin tyttäriltä’.

Rukoilen, että Torni saadaan myydyksi ja rahat vapautetaan niihin tarpeisiin, jotka nyt ovat Ruach HaKodeshin  (Pyhän Hengen) sydämellä.

 

”Tornin ajasta” kiitollisena

Apostoli Saara

 

Taivaan tavoittaminen!

 

Muistan rukoilleeni katolla ja tunteneen kuin olisin tavoittanut taivaan. Vapaana puhumaan JAHVELLE. En ollut koskaan kokenut rukouksessa niin voimallisesti Hänen läsnäoloansa.

-Ingrid, Amerikka

 

Uskonnollisuus hävisi, sen sijaan Isä-tytär suhde vahvistui

 

Palvelin kolme kuukautta vapaaehtoisena kauniin Eilatin Rukoustornissa kesällä 2015. Nuo kuukaudet olivat kasvun ja oppimisen aikaa.

Opin kuinka paljon asenteeni valitsemisella on merkitystä, opin myös kunnioittamaan ja elämään anteeksiantamuksessa.  Rukous- ja ylistysvartioiden kautta opin, kuinka tärkeitä aseita Sanan lukeminen ja julistaminen (sisältäen myös GRM-Raamattukoulun opiskelun!) ja ylistys ovat. Ilman näitä kuihtuu sen sijaan, että voisi elää ja mennä eteenpäin.

Henkilökohtainen suhteeni Jeshuaan vahvistui, kun opin enemmän, kuka olen Hänessä.  Kun tuo suhde syveni, uskonnollisuus hävisi ja sen sijaan Isä-tytär suhde vahvistui.  Tuon suhteen rakentaminen jatkuu kaiken aikaa! Päivä päivältä kun tämä suhde vahvistuu, koen sisäistä paranemista ja vapautusta.  Vaikka päivät olivat kiireisiä ja oli paljon töitä, tiedän, että Adonai siunaa niitä, jotka siunaavat Hänen kansaansa, Israelia, Hänen silmäteräänsä.  Tämä siunaus on vaikuttanut myös lähelläni oleviin ihmisiin.

5Kirjoitin Rukoustornin ensimmäisten viikkojen aikana: ”Vapisen Sanasi edessä. Haluan tarttua Sinun tsit:seihisi (Viittasi tupsuihin), jättää pelkoni ja spekulointini, valitsen luottaa, seurata Sinua, olla sinun Morsiamesi”

Sofia, Finland

 

Ilman hengellisiä johtajiamme ja aikaa Rukoustornissa Jahven tahto ei olisi toteutunut musiikin kutsun osa-alueella.

 

Olin tuntenut Jumalan muutamien vuosien ajan, mutta nyt ihmettelin, miksi minusta tuntui niin pahalta jokaisessa seurakunnassa mihin menin.  Sanoin Jumalalle: ”Henkeni itkee, onko olemassa jotain enemmän vai tässäkö kaikki?  Ihmiset voivat huonosti eivätkä kunnioita Sinun Sanaasi.  He elävät omien oppiensa mukaan, jotka perustuvat vain muutamiin Raamatun lauseisiin, he jopa pilkkaavat Sinua. He näyttävät toimivan kuin uhrit, eläen tietoisesti synnissä, samalla tavalla kuin minulla oli tapana ennen kuin tulin tuntemaan Sinut.”

Etsin epätoivoisesti Seurakuntaa, ja olin yksinäinen ja eksyksissä ilman samanhenkisiä ihmisiä. En voinut mennä seurakuntiin, jotka vetäisivät minua takaisin maailmaan: mielenterveys ongelmiin, ihmissuhdeongelmiin, alkoholiin jne. Jahve oli jo pelastanut ja puhdistanut minut tuosta kaikesta.  Tiesin, että kuolisin, jos palaisin sinne.

Sain vastaukseni hyvin pian. Piispa Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman olivat tulossa Helsinkiin pitämään konferenssia jonne menin.  Jumala sanoi minulle konferenssissa: ”Tämän vuoksi olen suojellut sinua valheilta ja pahuudelta.  On aika mennä Totuuden lähteelle.  On aika tunnustaa, että Jeshua on juutalainen, ymmärtää Jumalan todellinen identiteetti, ja Vanhan ja Uuden Liiton oikea merkitys.”

En vielä ymmärtänyt täysin mistä kaikesta oli kysymys, mutta otin sen vastaan lapsenomaisella ilolla.  Kuuntelin innokkaasti, sydän ja mieli avoinna ja otin vastaan tätä voimallista Totuuden julistusta. Olin hämmästynyt ja kiitin Abba, Isää.  Ilmoittauduin heti konferenssissa Raamattukoulu Pyörillä 2013 matkalle.

6Raamattukoulu Pyörillä Israelin kiertomatkalla sain puhdistua kaikista valheista, vihollisen opeista ja korvausteologiasta.  Opetus oli niin syvää, voideltua ja puhdasta! Jumalakäsitteeni tuli totuudenmukaiseksi. Jordan-virrassa tapahtuneen kasteen kautta jätin kaiken vanhan taakseni ja vastaanotin uuden.  Raamatun sana tuli todella todelliseksi, jokaisessa kaupungissa ja jokaisessa raamatullisessa tapahtumapaikassa, missä sitä julistettiin.

Palattuani Suomeen suhteeni vanhempiini palautui ennalleen.  Aloin opiskella GRM- Raamattukoulussa, mikä avasi silmäni vielä enemmän Totuudelle.

Keväällä 2015 sain kutsun lähteä vapaaehtoistyöhön Eilatin Rukoustorniin.  Tunsin itseni riittämättömäksi niin isoon tehtävään, mutta Jumala poisti kaiken pelon ja valheet ja täytti mieleni Hänen ajatuksillaan.  Jätin kaiken oman yrittämisen ja nöyrryin tekemään sen, mitä Jahve päivittäin kutsui minua tekemään.  Tunsin niin suurta kiitollisuutta Jahvea kohtaan, että olin saanut hengellisen kodin sekä hengellisen äidin (Arkkipiispa Dominiquaen) ja isän (Rabbi Baruch). Heillä oli voitelu ja viisaus johtaa tiimiämme siitä huolimatta, että he olivat kaukana Amerikassa tuohon aikaa.

Päivittäiset rukouksemme ja Sanan julistuksemme tulivat todella eläviksi.  GRM-Raamattukoulun opiskelu vahvisti ja vyötti meidän tiimimme uuteen aikaan Jumalan kanssa. Koko tiimi ja minä kasvoimme nopeasti.  Tunsin kuin raskas paino olisi nostettu yltäni.  Opin tyhjentämään itseni ja antautumaan Hänelle, ilman ylpeyttä, pelkoa tai uhrimentaliteettia.

Viimeisen kahden vuoden ajan ystäväni (joka myös oli vapaaehtoisena Tornissa) ja minä olimme kokeneet, että meille oli annettu kutsu ylistyksen johtamiseen, mutta jotenkin se oli jumiutunut. Nyt olimme todellisessa koulussa, kun Pyhä Henki riisui kaikki omat yrityksemme, kun johdimme ylistystä.

Tänään Hän antaa meille iloa ja lauluja kunniakseen ja ylistyksekseen! HalleluJah!  Kutsumme tulee esiin!  Ilman hengellisiä johtajiamme ja viettämäämme aikaa Rukoustornissa, Jahven tahto ei olisi toteutunut kutsussamme musiikkiin.

Minulla ei ole sanoja selittämään, kuinka kiitollinen olen Jahvelle!  Elämäni ei tule koskaan olemaan sama.  Enää en elä minä vaan Messias minussa.  Olen saanut lapsenkaltaisen uskon takaisin. Opiskelen yhä GRM-Raamattukoulussa ja elämäni on radikaalisti muuttunut.  Paluuta vanhaan ei ole.

 

1 Sinä päivänä sinä sanot: “Minä kiitän sinua, Herra, sillä sinä olit minuun vihastunut, mutta sinun vihasi asettui, ja sinä lohdutit minua.

2 Katso, Jumala on minun pelastukseni; minä olen turvassa enkä pelkää, sillä Herra, Herra on minun väkevyyteni ja ylistysvirteni, hän tuli minulle pelastukseksi.”

3 Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä.

4 Ja sinä päivänä te sanotte: “Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäviksi kansain keskuudessa, tunnustakaa, että hänen nimensä on korkea.

5 Veisatkaa ylistystä Herralle, sillä jaloja töitä hän on tehnyt; tulkoot ne tunnetuiksi kaikessa maassa.

6 Huutakaa ja riemuitkaa, Siionin asukkaat, sillä suuri on teidän keskellänne Israelin Pyhä.”

(Jesaja 12 )

Kaisa, Finland

 

jatkuu…

 

Tornissa kävijöiden määrä on loputon niin myös todistusten!  Nämä yllä olevat ovat vain harvoja, mutta erittäin merkityksellisiä.  Voin vain sanoa, että Israelin Jumala oli löytänyt lepopaikan Eilatista vuosina 2009-2016 ja se paikka oli Eilatin Rukoustorni.  Hänen Lepopaikkansa!  Ennen kaikkea rukoilen, että jokainen meistä on Hänen Lepopaikkansa ikuisesti!

 

Shalom Eilatin Rukoustornille ja kaikille Rakkaille Korkeimman Pojille ja Tyttärille, jotka kunnioittivat meitä läsnäolollaan ja uskollisella palveluksellaan!  Rabbi ja minä olemme rakkauden velassa teistä jokaiselle ikuisesti ja kannamme teitä sydämessämme minne tahansa menemmekin!

 

SIUNATTUA PASUNANSOITON JUHLAA 5777 KAIKILLE!

TÄMÄ ON LOPPU LOISTAVALLE UUDELLE  ALULLE

 

9Israelilaiset Mentorinne ja Ystävänne

Arkkipiispa Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman

 

”Siionin tähden en voi vaieta” Jes.62:1

 

finnish-ebooks-icontact-flyer