Toora jakso VAYIGASH – B’Reisheet (1 Mooses) 44:18-47:27

Jouluviesti (osa 1)

Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä
elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.‘ Ilm. 2:7

Shabbat shalom rakkaat!

Kun käymme joulun aikaan, on erittäin tärkeää tarkastella taas joitakin faktoja joulusta. Mutta
ensimmäiseksi vastuuvapauslauseke:

Uskomme, että Messiaan syntymä on maailmankaikkeuden tärkein historiallinen tapahtuma! Jos
Hän ei olisi syntynyt, Hän ei olisi pystynyt maksamaan hintaa synneistämme ja jokainen meistä
olisi tuomion alla. Varsinkin ex-syntiset keskuudessamme! Kuitenkin on tullut aika asettaa Hänen
syntymänsä alkuperäiseen asiayhteyteen. Joten jätetäänpä kaikki tunteet ja tunnelmointi syrjään ja
puhutaan FAKTAA.

ELÄMÄN PUU

Tree of LifeElämän puu on se niille, jotka siihen tarttuvat; onnelliset ne, jotka siitä pitävät tiukasti kiinni.
Sananl. 3:18 (suoment. käännös – New American Standard Bible, NASB))

Eedenin puutarhassa oli kaksi pääasiallista puuta. Ensimmäinen oli Elämän puu ja toinen oli hyvän- ja pahan tiedon puu (1. Moos. 2:17). Kutsun tuota tiedon puuta kuolemanpuuksi, sillä tuosta puusta syöminen toi kuoleman ihmiskunnalle. Jeshua sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä.” Kuningas Daavid sanoi: ”Sinun Lakisi on Elämä”. Kuningas Salomo kuvaili viisauden tulevan Jahven Toorasta niinkuin Elämän puu, ja, että Viisauden alku on Jahven pelko.

HERRAN pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys on kaikilla niillä, jotka hänen käskyjään noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti. Psalmi 111:10

Jeshua on Elävä Toora, sillä Hän on lihaksi tullut Sana (Joh. 1:14) Toora, pentateukki tai viisi Mooseksen kirjaa on koko raamatun perustuksen sormenjälki! Jeshua on lihaksi tullut Toora! (Matt. 5:17-21) Hän on Elämän puu. Tuossa kontekstissä, voisitko sanoa, että joulu on Elämän puusta vai hyvän ja pahantiedon puusta, kuoleman puusta? Mikä on joulun suurin symboli?

Joulupuu eli joulukuusi

KUINKA KAIKKI ALKOI

Evergreen treesKauan ennen kristinuskon syntyä, kasvit ja puut, jotka pysyivät vihreinä läpi vuoden, merkitsivät ihmisille tiettyä tarkoitusta talven aikana. Niinkuin ihmiset tänä päivänä koristelevat kotinsa juhla-aikoina männyillä, kuusilla ja jalokuusilla, niin muinaiset ihmiset ripustivat ”ikivihreitä” havun oksia oviensa ja ikkunoidensa yläpuolelle. Monissa maissa uskottiin, että nuo ikivihreät pitäisivät noidat, kummitukset, pahat henget ja sairaudet loitolla.

Tiesitkö?

Joulukuusia kasvatetaan kaikissa 50 Amerikan osavaliossa mukaan lukien Havaiji ja Alaska.

Pohjoisella pallon puoliskolla, vuoden lyhyin päivä ja pisin yö sijoittuu joulukuun 21. tai 22. päivälle, ja se on nimeltään talvipäivänseisaus.

Moni ihminen aikoinaan uskoi, että aurinko oli jumala ja että talvi tuli joka vuosi sen vuoksi, että aurinkojumala oli sairastunut ja tullut heikoksi. He juhlivat talvipäivänseisausta, merkiten sitä, että ennemmin tai myöhemmin aurinkojumala tulisi taas terveeksi. Ikivihreät oksat muistuttivat heitä kaikesta vihreästä kasvillisuudesta, joka kasvaisi jälleen jahka aurinkojumala olisi vahva, jonka myötä kesä tulisi jälleen takaisin.

Muinaiset egyptiläiset palvoivat jumalaa nimeltä Ra, jolla oli haukan pää ja jonka kruunussa oli liekehtivä levy kuvaten aurinkoa.

Talvipäivänseisauksen aikaan kun Ra alkoi toipua sairaudestaan, egyptiläiset täyttivät kotinsa vihreillä palmun kaisloilla, jotka symbolisoivat heille voittoa kuolemasta.

Varhaiset roomalaiset merkitsivät talvipäivänseisauksen Saturnalia-juhlalla kunnioittaen Saturnusta, maanviljelyn jumalaa. Roomalaiset tiesivät seisauksen tarkoittavan pian alkavaa vihreän kauden alkamista tiloilla ja hedelmätarhoilla. Merkitäkseen ajankohdan, he koristelivat kotinsa ja temppelinsä vihreillä havuilla. Pohjois-Euroopassa, mysteeriset druidit, kelttien muinaiset papit, koristelivat niin ikään temppelinsä symboloidakseen niillä iankaikkista elämää. Hurjapäiset Skandinavian viikingit pitivät ikivihreitä havuja erityisinä auringon jumalan, Balderin, istutuksina.

Saksa on ansioitunut joulukuusi-perinteen alkajana sellaisena kuin sen tunnemme nyt.

1500-luvulta lähtien hartaat kristityt toivat koristeltuja kuusia koteihinsa ja jotkut rakensivat joulupyramideja puusta ja koristelivat niitä havunoksilla ja kynttilöillä, mikäli kuusia oli harvassa. (lähde: History.com)

Christmas TreeOlemme löytäneet joulukuusia Japanista, Equadorista, Afrikasta ja jopa Israelista, koristeltuina ja täynnä hopeaa, kultaa ja valoja. Ihmiset,jotka eivät tunne Jeshuaa (Jeesus), eivät ole Hänestä tai evankeliumista kiinnostuneita mutta RAKASTAVAT silti joulua koristelujen vuoksi. Pelastuvatko he siitä? Eivät! Kuitenkin he rakastavat sitä. Mutta mitä raamattu sanoo puun koristelemisesta uskonnollisena tekona?

Kuulkaa sana, jonka Herra on puhunut teitä vastaan, te Israelin heimo. Näin sanoo Herra: “Älkää totutelko itseänne pakanain menoon älkääkä kauhistuko taivaan merkkejä, sillä pakanat niitä kauhistuvat. Sillä kansat noudattavat turhia jumalia; sillä ne ovat puuta, joka hakataan metsästä, puusepän kätten tekemiä, työaseella tehtyjä. Ne koristetaan hopealla ja kullalla sekä kiinnitetään nauloilla ja vasaroilla, niin etteivät ne horju. Jer. 10:1-4

Pyhät kirjoitukset kieltävät jyrkästi puiden koristelun tunnusomaisena palvontamenona, sillä se on pakanallinen tapa ja JHVH on PYHÄ!

Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin! Ilm. 22:14

Voisiko olla niin, että meidän tulisi luopua pakanallisista perinteistämme, kuten joulukuusesta, jotta meillä olisi oikeus Elämän Puuhun?

Onko viisasta sekoittaa tunnusomaisia pakanallista palvontamenoja meidän juhliimme? Profeetta Hoosea varoittaa meitä siitä, että se voi vaikuttaa lapsiimme ja kaikkiin tuleviin sukupolviimme!

Minun kansani tuhoutuu, sillä se on vailla tietoa. Koska olet hyljännyt tiedon, minäkin hylkään sinut, niin ettet enää saa olla pappinani. Koska olet unohtanut Jumalasi lain, minäkin unohdan sinun lapsesi. Hoosea 4:6 (suomennos NKJV -New King James Version)

Olemmeko unohtaneet lain – Jumalamme Tooran?

Olemmeko tehneet Elohimin maailman tyhjäksi traditioillamme?

Ja Hän vastasi heille: ”Miksi te itse rikotte Jumalan käskyn perinnäissääntönne tähden? Matt. 15:3

PROTESTANTIT KIELSIVÄT JOULUN

Protestants banned christmasProtestanttien uskonpuhdistusliike kielsi joulun pakanallisena juhlana 1500-luvulla.

Amerikassa se oli joillakin alueilla kiellettyä vuoteen 1870 saakka.
”Niin järkyttävältä kuin se kuulostaakin, Jeesuksen Kristuksen seuraajat sekä Amerikassa että Englannissa auttoivat tekemään lakeja, jotka tekivät joulunvietosta laittoman, uskottiin, että se loukkasi Jumalaa kunniottamalla päivää, johon sekoittuu muinaista pakanallisuutta” sanoo ”järkyttynyt raamatusta”, Thomas Nelson Inc. 2008.

“Useimmat amerikkalaiset eivät tänä päivänä tiedä, että joulu kiellettiin Bostonissa vuosina 1659-1681.”
Kaikki jouluaktiviteetit, kuten tanssi, näytelmät, pelit, joululaulujen laulaminen, iloinen juhlinta ja erityisesti juominen kiellettiin puritaanien hallitseman Englannin parlamentin toimesta vuonna 1644, jota Uuden Englannin puritaanit seurasivat perässä.

Joulu julistettiin laittomaksi Bostonissa, ja Plymouthin siirtomaa teki joulunvietosta rikollista, “Once Upon a Gospel” mukaan. (Twenty-Third Publications, 2008)

Joulukuusia ja koristeluja pidettiin epäpyhinä pakanallisina rituaaleina ja puritaanit kielsivät perinteiset jouluruoat kuten esimerkiksi sekahedelmäpiiraat ja vanukkaat. Puritaanien lait vaativat, että kaupat ja yritykset olivat auki kaikkina joulun päivinä, ja kaupungin julistajat käyskentelivät kaduilla jouluaattona julistaen: ”Ei joulua, ei joulua!” (- livescience.com)

Ei ole salaisuus, että joulu on pakanallinen, se ei ole Messiaan syntymäpäivä, perinteet ovat pakanalliset, joten miksi ne, jotka pitävät itseään uskovina ja Messiaan opetuslapsina, yhä juhlivat sitä? Ja edelleenkin laittavat joulukuusen kotiinsa sekä kirkkoihin? Miksi markkinoida ja jatkaa VALHETTA?

Olive TreePitääkö kansakuntien Messiaaseen uskovat oksastua joulukuuseen vai Öljypuuhun, joka edustaa Israelin valtiota sekä Israelille annettua tooraa, alkaen kymmenestä käskystä?

Mutta jos muutamat oksista ovat taitetut pois ja sinä, joka olet metsäöljypuu, olet oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt niiden kanssa osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, niin älä ylpeile oksien rinnalla; mutta jos ylpeilet, niin et sinä kuitenkaan kannata juurta, vaan juuri kannattaa sinua. Room. 11:17,18

Salliiko Öljypuun mehevä juuristo, joka on toora, meidän pystyttävän ja koristelevan puun, joka on palvonnan teko? Uskoakseni olen riittävästi osoittanut, että tämä on pakanallinen palvontatapa, vaikkakin tarkoitat hyvää. Sillä on tarkoitus hengen maailmassa ja se aiheuttaa seuraamuksia, aivan kuten hyvän ja pahan tiedon puusta syöminen aiheutti seuraamukset Aatamille ja kaikelle ihmiskunnalle. Puut ”puhuvat” hengen maailmassa ja joulukuusi puhuu pakanallisesta palvonnasta. Pidimmepä siitä tai emme, tarkoitimmepa sitä tai emme, laittamalla joulukuusen kotiisi, julkiselle paikalle tai seurakuntaasi, on kuin laittaisi epäjumalan alttarille. Se ei totisesti ole siunauksen lähde niin kauniilta kuin se näyttääkin!

Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Matt. 7:18,19

Rakastammeko me enemmän pakanallisia traditioita vai Jumalan Sanaa?

Seuraavassa luvussa tarkastelemme tosiasioita Messiaan syntymään ja olosuhteisiin liittyen sekä opimme joulun syntymästä.

Jatkuu…

Bishop Dominiquae & Rabbi BaruchMentorinne ja ystävänne Israelissa
Piispa Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman

”Siionin tähden en voi vaieta” Jesaja 62:1

print-btn

TULE PARTNERIKSEMME JA AUTA MEITÄ VAPAUTTAMAAN TESHUVA-KATUMUS KAIKKIALLE MAAILMAAN. AUTA MEITÄ JATKAMAAN LÄHETYKSIÄ!

Rakkaat, olemme huutavan ääni erämaassa ja taistelemme Media-areenalla. Pyydämme tukeanne yrityksiimme muuttaa maailmaa TV-ohjelmiemme välityksellä. Useimmat ihmiset tänä päivänä eivät edes käy seurakunnassa! He istuvat TV:n äärellä katselleen kristittyjä ohjelmia ja tulevat ruokituiksi. Mutta heidän hengellinen ruokavalionsa on laimea ja riittämätön ilman terävää profeetallista juutalaisten juurien palvelutyötä. Jah on antanut meille mahdollisuuksien ikkunan lähettääksemme ohjelmia, mutta emme kykene tähän yksin. Me tarvitsemme yhteistyötä kaikilta niiltä, joille Jahven Valtakunta ja Israel on rakas, jotta voimme jatkaa lähetyksiä ja valloittaa alueita median kautta. Olkaa ystävälliset ja lähettäkää parhaanne ja kaikkein runsaimmat lahjanne tänään tietäen tämän olevan KIIREELLISTÄ! Aika lipuu ohitse! Menkää osoitteeseen www.kad-esh.org ja klikatkaa ‘donations’ Pay Palin ja luottokortin kautta tapahtuvaan maksuun tai voitte lähettää sähköpostia maksuvaihtoehdoista osoitteeseen [email protected]

Voit myös soittaa USAn numeroon 1-972-301-7087.

Kaikki Western Unions ja Money Grams-suoritukset tulee lähettää Baruch Biermanille, Florida, USA.

Kiitämme sinua jo etukäteen uskollisuudestasi taloudellisella siemenelläsi – ja erityisesti uhrautuvalla siemenellä JHVH:a sekä meitä kohtaan. Tämä on lupaus, jonka Abba antoi meille sinua varten:

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat. Psalmi 126:5,6

Voit seurata Piispa Dominiquaen julistusta seuraavilla kanavilla: TLN, KTLN,MCTV, WAXC TV, GEB Ameriva tai The Word Network viikottain. Katso lähetysajat ja muut tiedot: http://kad-esh.org/broadcasting-schedule

shabbat-sukkot-2016-fin

NYT SPREAKERISSA

SpreakerKutsumme teidät seuraamaan meitä Spreakerissä, kun Piispa Dominiquae opettaa Israelista, Uskon juutalaisista juurista ja jakaa Pyhän Hengen hänelle antamia profetaalisia sanoja.

NYT KAUPASSAMME:

Armon mantteli-lippuja ja bannereita
United Nations for Israel, lippuja, bannereita ja t-paitoja
NISSI Miracle (Ihme) Voiteluöljy 30 ml ja100 ml

www.kad-esh.org klikkaa SHOP

IGPM

IGPMKirjaudu IPGM: ään saadaksesi ajankohtaista tietoa Israelista ja ladataksesi ohjeita,miten rukoilla Israelin puolesta.

LIITY LOPUN AJAN ARMEIJAAN KAD-ESH MAP PALVELUTYÖN KAUTTA, OPISKELE GRM

Uskomme, että Israelia ja uskon juutalaisia juuria koskeva tietämättömyys täytyy karkottaa valon nopeudella! Siksi JHVH on antanut meille GRM:n, eli Maailmanlaajuisen (Global) herätyksen (Revival) MAP video Raamattukoulun, ”Israelista suoraan kotiisi”. Voit opiskella sen, voit istuttaa sen ja aloittaa Israel-raamattukoulun paikkakunnallasi ja palvelutyössäsi. www.grmbibleschool.com

Voit opiskella GRM:n myös suomen kielellä. Ota yhteyttä Suomen yhteyshenkilöön, Elisa Takalaan, puh. 045-2579802 , sähköposti [email protected] . Elisalta voit tilata myös Piispan ja Rabbin kirjoja suomeksi, samoin Piispan cd-äänitteitä.

SUOMEN YHTEYSHENKILÖ

on Elisa Takala, puh. 045-2579802, sähköposti [email protected]

Elisalta voitte tilata Piispan kirjoja, musiikkia ja raamattukoulu DVD:n