Torah lesing SHOFTIM – Devarim (5.Mosebok) 16,18-21,9

LAUPEUDEN KUUKAUDEN PARANNUKSENTEKO

month-of-mercy

Shabbat shalom, rakkaat ystävät!

Olemme päättäneet lähettää teille sen toimintamallin, jota olemme käyttäneet toteuttaessamme parannuksentekoa Floridan Orlandossa tässä ELUL- uudessakuussa, jota kutsutaan myös Laupeuden Kuukaudeksi.  Voit käyttää tätä ja lisätä musiikin rukouksiin ja Raamatun lukuosuuksiin (teimme niin). Voit tehdä tämän henkilökohtaisesti, ryhmässä, seurakunnassasi tai kaupungin talollasi.  Niin kuin Pyhä Henki johtaa sinua lisää asioita, jotka ovat olennaisia kaupungillesi tai kansakunnallesi. Vastatkoon Jahve (JHVH) mahtavasti, kun rukoilet!

ORLANDON PARANNUKSENTEKO

JÄRJESTYS

2 AIKAKIRJA 7: 14

Jos Minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palaavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta, annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi.

TÄMÄ ON PROFETAALINEN AJANKOHTA

SYYSKUUN VIIDENTENÄ OLEVA TYÖVÄEN PÄIVÄ, ELUL- KUUKAUDEN UUDENKUUN PÄIVÄ, TUNNETAAN MYÖS LAUPEUDEN KUUKAUTENA, JOKA JOHTAA SOVINTOPÄIVÄÄN, JOM KIPPURIIN.  TÄMÄ ON MYÖS RIEMUVUODEN VIIMEINEN KUUKAUSI.

3        MOOSES 25: 9-10

  1.Ja seitsemännessä kuussa, kuukauden kymmenentenä päivänä anna pasunan raikuen soida; sovituspäivänä antakaa pasunan soida koko maassanne.

 22.Ja pyhittäkää viideskymmenes vuosi ja julistakaa vapautus maassa kaikille sen asukkaille. Se olkoon teille riemuvuosi; jokainen teistä saa silloin palata perintömaallensa ja sukunsa luo.

 

NÄIN PYHITÄMME TÄMÄN PYHÄN KOKOUKSEN VAPAUDEN SOOFAR-TORVEEN PUHALTAMALLA

 

PUHALTAKAA VAPAUDEN, PARANNUKSENTEON JA VAPAUTUKSEN SOOFARIIN

 

KETKÄ OVAT HÄNEN KANSAANSA

 

JUUTALAISET JA KRISTITYT

 

NE, JOTKA KUULUVAT MIHIN TAHANSA ISRAELIN 12 HEIMOON TAI JOTKA OVAT TULLEET LIITTOON ISRAELIN ELOHIMIN KANSSA ELOHIMIN SOVINTOKARITSAN, JESHUA MESSIAAN (JEESUKSEN) VUODATETUN VEREN KAUTTA.

Mitkä synnit täytyy saada anteeksi?  Ulkomaanasioiden synnit, jotka liittyvät Israeliin ja sisäisten asioiden synnit, jotka koskevat MORAALIA ja OIKEUTTA SEKÄ SEURAKUNNASSA ETTÄ SYNAGOGASSA JA SEN SEINIEN ULKOPUOLELLA.

 

Tässä olemme katumuksessa HÄNEN KANSANANSA – kristityt ja juutalaiset, SEISOEN MUURINAUKOSSA.

 

HESEKIEL 22: 23-31

23 Ja minulle tuli tämä Herran sana:24 “Ihmislapsi, sano sille: Sinä olet maa, jota ei ole puhdistettu, joka ei ole saanut sadetta vihan päivänä.25 Profeettain salaliitto sen keskellä on niinkuin ärjyvä, saalista raateleva leijona: he syövät sieluja, ottavat aarteet ja kalleudet ja lisäävät sen keskuudessa sen leskien lukua.26 Sen papit tekevät väkivaltaa minun lailleni ja häpäisevät sitä, mikä on minulle pyhitetty, eivät tee erotusta pyhän ja epäpyhän välillä, eivät tee tiettäväksi, mikä on saastaista, mikä puhdasta, ja sulkevat silmänsä minun sapateiltani, niin että minä tulen häväistyksi heidän keskellänsä.27 Sen päämiehet siellä ovat niinkuin saalista raatelevaiset sudet: he vuodattavat verta, hukuttavat sieluja kiskoaksensa väärää voittoa.28 Sen profeetat valkaisevat heille kaiken kalkilla, kun näkevät petollisia näkyjä ja ennustelevat heille valheita sanoen: ‘Näin sanoo Herra, Herra’, vaikka Herra ei ole puhunut.

29 Maan kansa harjoittaa väkivaltaa, riistää ja raastaa: kurjaa ja köyhää he sortavat, muukalaiselle tekevät väkivaltaa oikeudesta välittämättä.30 Minä etsin heidän joukostansa miestä, joka korjaisi muurin ja seisoisi muurinaukossa minun edessäni maan puolesta, etten minä sitä hävittäisi, mutta en löytänyt.31 Sentähden minä vuodatan heidän ylitsensä kiivauteni, hukutan heidät vihani tulella ja annan heidän vaelluksensa tulla heidän päänsä päälle, sanoo Herra, Herra.”

ISRAELIN VAIKUTUS TUOMIOSSA

JESAJA 34: 1-4

Astukaa esiin, te kansat, ja kuulkaa, te kansakunnat, tarkatkaa. Kuulkoon maa ja kaikki, mitä siinä on, maanpiiri ja kaikki, mitä siinä kasvaa. 2 Sillä Herra on vihastunut kaikkiin kansoihin ja kiivastunut kaikkiin heidän (sota)joukkoihinsa; hän on vihkinyt heidät tuhon omiksi, jättänyt heidät teurastettaviksi. 3 Heidän surmattunsa viskataan pois, ja niiden raadoista nousee löyhkä, ja vuoret valuvat heidän vertansa.  4 Kaikki taivaan joukot menehtyvät, taivas kääritään kokoon kuin kirja, ja kaikki sen joukot varisevat alas, niin kuin lehdet varisevat viinipuusta, niin kuin viikunapuusta raakileet.

Sillä Herralla on koston päivä, maksun vuosi Siionin asian puolesta.

PSALMI 104:4

3Hän tekee tuulet sanansa saattajiksi, palvelijoikseen tulenliekit.

 

Samalla kun taistelu Jerusalemista, Maasta ja Israelin Kansasta riehuu ja boikotit israelilaisia tuotteita vastaan jatkuvat sekä Israelin vastainen propaganda yliopistoiden kampuksilla läpi koko Floridan (entä sinun kaupunkisi ja kansasi?), näemme myrskyn kautta tulevan tuomion vaaran Floridan osavaltion yllä.  Hurrikaani Hermine, joka on ensimmäinen hurrikaani yhteentoista vuoteen Charlie-hurrikaanin jälkeen, näyttäytyy varoituksena siitä, mitä voisi tapahtua ellei Florida seiso Israelin ja sen monien juutalaisten kansalaisten puolella.  Florida on äskettäin saanut kokea terrori-iskun, jonka seurauksena monet kuolivat ja monet haavoittuivat täällä Orlandon kaupungissa ja myös kauhean tragedian, kun alligaattori söi pienen lapsen.  Nämä kaikki ovat lähestyvän tuomion varoitusmerkkejä Floridalle ja erityisesti hengellisesti heikentyneelle Orlandon kaupungille.  Se on hengellisesti heikentynyt HAAVEKUVIEN, MAMMONAN, MORAALITTOMUUDEN ja UNELIAAN SEURAKUNNAN vuoksi.  Se on yhä KORVAUSTEOLOGIAN LÄPITUNKEMA, joka on erottanut Seurakunnan Israelista ja alkuperäisestä ”Siionissa tehdystä” Evankeliumista, jossa on Juutalaiset Juuret. (muuta tämä kaupunkisi tai kansakuntasi mukaiseksi)

Naahum 3: 13 ORLANDON KAUPUNGIN PORTIT OVAT AVOINNA VIHOLLISELLE (ovatko myös sinun kaupunkisi portit avoinna?)

Sotaväkesi sinun keskelläsi on naisia, (Onko homoseksuaalisuus myös sinun kaupunkisi tai maasi ongelma?), maasi portit ovat avoinna vihamiehillesi, tuli on kuluttanut salpasi. (Raamattu kansalle)

Edellä mainittu vaatii selitystä

VUODESTA 1990 JA HÄPEÄLLISESTÄ OSLON SOPIMUKSESTA LÄHTIEN AMERIKKA ON HYLÄNNYT LIITTONSA ISRAELIN KANSSA.  SEN TÄHDEN TUOMIOT JA KAUHEAT MYRSKYT OVAT KOLKUTELLEET AMERIKAN OVILLA.  FLORIDA JA KOKO ITÄ-RANNIKKO OVAT OLLEET HYVIN HAAVOITTUVIA.  TÄMÄ YHDISTETTYNÄ KASVAVAAN MORAALITTOMUUTEEN SEURAKUNNASSA JA SEN ULKOPUOLELLA ON PORTTI TUHON TULLA.  (Onko sinun kansasi myös ollut YK:n ja Uuden Maailman Järjestyksen  pahan asialistan puolella jakamassa Israelia ja Jerusalemia?  Onko kansasi seurakunta heikko synnin vuoksi?)

PSALMI 83: 1-5, 14-18

2Jumala, älä ole niin ääneti, älä ole vaiti, älä ole Jumala niin hiljaa.  3 Sillä katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä. 4 Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan. 5 He sanovat: ”Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta. 6 Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan. 14 Jumalani, tee heidät lentäviksi lehdiksi, kuiviksi korsiksi tuulen viedä. 15 Niin kuin kulovalkea metsää polttaa, niin kuin liekit kärventävät vuoria, 16 niin aja sinä heitä rajuilmallasi ja kauhistuta heitä tuulispäälläsi. 17 Täytä heidän kasvonsa häpeällä, että he etsisivät sinun nimeäsi, Herra.  18 Joutukoot häpeään ja kauhistukoot ikuisesti, tulkoot häpeään ja hukkukoot ja tulkoot tuntemaa, että sinun ainoan nimi on Herra, että sinä olet Korkein kaikessa maassa.

 

KATUMUSRUKOUS ISRAELIN HYLKÄÄMISESTÄ JA MISTÄ TAHNSA VIHAMIELISYYDESTÄ ISRAELIA JA JUUTALAISTA KANSAA KOHTAAN JA ERITYISESTI KRISTITYISSÄ PIILEVÄSTÄ KORVAUSTEOLOGIASTA.

4NOOAN MERKKI

NOOAN MERKKI ON PYHÄ MERKKI, SATEENKAARI. SE MERKKI MUISTUTTAA MEITÄ ELOHIMIN KOKONAISELLE SUKUPOLVELLE TULLEESTA TUOMIOSTA SYNNIN JA IRSTAILUN VUOKSI. SE SISÄLTÄÄ HOMOSEKSUAALISUUDEN, JA KAIKEN MORAALITTOMUUDEN JA EPÄOIKEUDENMUKAISUUDEN.  SATEENKAARI MUISTUTTAA MEITÄ ELOHIMIN LAUPEUDESTA, JOS ME KADUMME. PALAAMINEN (TESHUVA) HÄNEN LUOKSEEN ENALLEENASETTAMISEN SAAMISEKSI.

Matteus 24: 37-40

37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.38 Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,39 eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.40 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.

2 Timoteus 3: 1-7

 

1 Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.6 Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja,7 jotka aina ovat opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen.

Roomalaiskirje 1: 18-32

18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,19 sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.20 Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

1 Pietari 3: 10-22

10 Sillä: “JOKA TAHTOO RAKASTAA ELÄMÄÄ JA NÄHDÄ HYVIÄ PÄIVIÄ, VARJELKOON KIELENSÄ PAHASTA JA HUULENSA VILPPIÄ PUHUMASTA, 11 KÄÄNTYKÖÖN POIS PAHASTA JA TEHKÖÖN HYVÄÄ, ETSIKÖÖN RAUHAA JA PYRKIKÖÖN SIIHEN.12 SILLÄ HERRAN SILMÄT TARKKAAVAT VANHURSKAITA, JA HÄNEN KORVANSA HEIDÄN RUKOUKSIANSA, MUTTA HERRAN KASVOT OVAT PAHANTEKIJÖITÄ VASTAAN.” 13 Ja kuka on, joka voi teitä vahingoittaa, jos teillä on kiivaus hyvään?14 Vaan vaikka saisittekin kärsiä vanhurskauden tähden, olette kuitenkin autuaita. “MUTTA ÄLKÄÄ ANTAKO HEIDÄN PELKONSA PELJÄTTÄÄ ITSEÄNNE; ÄLKÄÄKÄ HÄMMÄSTYKÖ”, 15 vaan pyhittäkää Herra Jeshua (Kristus) sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,16 pitäen hyvän omantunnon, että ne, jotka parjaavat teidän hyvää vaellustanne Messiaassa (Kristuksessa), joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat.17 Sillä parempi on hyvää tehden kärsiä, jos niin on Jumalan tahto, kuin pahaa tehden.18 Sillä myös Messias (Kristus) kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena-joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta- Jeshua Messiaan (Jeesuksen Kristuksen) ylösnousemuksen kautta,22 hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut.

Johannes 3: 15-21

15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.

21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.

PYYDÄMME SINUN ARMOASI, ABBA, ISÄ!

5Jeshua saarnasi niille, jotka kuolivat Nooan tulvassa.  He olivat täynnä pahuutta, moraalittomuutta ja homoseksuaalisuutta, viattoman veren vuodatusta ja syntien paljoutta.  Mutta Hän antoi heille KATUMUKSEN mahdollisuuden.  Samalla tavalla me pyydämme sinua, Adonai, että antaisit TESHUVA-KATUMUKSEN mahdollisuuden niille täällä Orlandossa, jotka ovat valinneet pahuuden, moraalittomuuden, homoseksuaalisuuden, vieraat jumalat ja uskonnot, jotka ovat Raamattua ja Israelin Jumalaa ja Juutalaista Messiasta, Jeshuaa, vastaan.

ALTTARIKUTSU- KATUMUSRUKOUS

PYYDÄMME MYÖS, ETTÄ SUOT KATUMUKSEN NIILLE TÄSSÄ KAUPUNGISSA, JOTKA TUNNUSTAVAT USKOVANSA SINUUN JA KUITENKIN OVAT PENSEITÄ, PITÄEN MONIA JUMALIA SINUN RINNALLASI JA RAKASTAVAT USKONTOA JA TEKOPYHYYTTÄ ENEMMÄN KUIN TOTUUTTA.  NE KRISTITYT, JOTKA OVAT HYLÄNNEET ENSIMMÄISEN RAKKAUTENSA.  HYVYYDESSÄSI SUO PARANNUKSENTEON ARMO TÄNÄÄN JESHUAN NIMESSÄ.

ALTTARIKUTSU VAPAAMUOTOINEN KATUMUSRUKOUS

RUKOUKSEN JÄLKEEN LAPSET SIUNAAVAT NYT KAIKKI NE, JOTKA OVAT KATUNEET.

DISNEY ON MYYNYT MIELIKUVITUSTA LAPSILLE, MUTTA ON UUSI LASTEN SUKUPOLVI, JOKA HALUAA TOTUUTTA, EI VALHEITA, PYHYYTTÄ, JUMALAN SANAA ENEMMÄN KUIN KAIKKEA HUVITUSTA JA HÄNEN PYHÄN HENKENSÄ IHMEVOIMAA.

Lasten ja imeväisten suusta sinä perustit voiman vastustajaisi tähden, että kukistaisit vihollisen ja kostonhimoisen. Psalmi 8:2

Messiaanista ylistysmusiikkia

AARONIN SIUNAUS NELJÄ MOOSES 6

HERRA SIUNAA SINUA JA VARJELEE SINUA

HERRA VALISTAA KASVONSA SINUN PUOLEESI JA

ON SINULLE ARMOLLINEN

HERRA KÄÄNTÄÄ KASVONSA SINUN PUOLEESI

JA ANTAA SINULLE SHALOM-RAUHAN JESHUASSA

 

2Israelilaiset Mentorinne ja Ystävänne

Arkkipiispa Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman

Siionin tähden en voi vaieta. Jes. 62:1