Torah-lesing: PINCHAS – Bamidbar (4.Mosebok) 25,10-30,1(29,40)

 

BRUDENS MIKVEH

1

2 Kong5,14 Så drog han ned og dukket seg sju ganger i Jordan, etter Guds manns ord. Hans kjøtt kom tilbake på ham og det var som kjøttet på en liten gutt, og han var ren.

Shabbat shalom du høyt elskede:

Det var på dagen for bryllupet mitt, den 23. januar 1990; dagen som vi skulle bli gift ved rabbinerne, som er den eneste lovlige måten som to jøder kan bli gift på i Israel. Mitt Messianske bryllup var planlagt til april; men vårt forhold skulle bli lovlig under «Chuppa» (bryllups baldakin) denne dagen! Det hadde vært en veldig hektisk dag for å si det mildt! Vi hadde ikke fått papirene fra USA som beviste at Baruch var en ugift mann og en jøde. Vi måtte bokstavelig talt kjempe med kontoristene i sjefs-rabbinatet i Jerusalem for at de skulle gi dem til oss til rett tid. Vi hadde blitt nektet giftemål i Baruch`s hjemby i Maaleh Adumin i ørkenen i Judea fordi de hadde oppdaget at vi var Messianske troende. Plakater som advarte allmennheten om oss var hengt opp i synagogene. Til slutt åpnet Adonai døren i byen hvor min familie bodde, men vi behøvde dokumentene fra sjefs-rabbinatet. YAH hadde fortalt meg at bryllupet skulle være den 23., men likevel så det ikke ut til å være mulig. Vi ble byråkratisk plaget og jeg hadde ikke noe tid til «brude-forberedelser». Siden vi måtte vente på papirene våre, stakk jeg av til frisøren for å i det minste få kjemmet håret mitt slik at det lå fint. Likevel, etter denne svette dagen hadde jeg ikke tid til å dusje, og for ikke å nevne MIKVEH som er det rituelle badet som alle jødiske bruder må gå igjennom før bryllupet.

Til slutt fikk vi papirene og klokken var nesten 17. Vi måtte reise til Raanana som er mer enn en times reise fra Jerusalem og ankomme der før klokken 18. Den lokale rabbineren dro klokken 18 og det ville ikke være noen bryllup etter dette. 2Vi hadde ingen med oss. Faktisk, det var ingen som visste at dette skulle være bryllups-dagen vår. Feiringen skulle være i april. Med vinden i ryggen «fløy» vi til Raanana i Baruch`s Volkswagen lastebil. Vi ankom nøyaktig kl.18, men rabbineren hadde akkurat forlatt stedet! Vi var knust og bad sekretæren om å være så snill å kalle ham tilbake! Dette var ikke vår feil, det var sjefs-rabbinatet. En veldig motvillig rabbiner kom tilbake til oss, men han kom! Dette var allerede et mirakel. Jeg var stresset og utmattet og hadde strukket troen min helt til bristepunktet. Vi satt ovenfor rabbinerens skrivebord og han spurte meg det fryktede spørsmålet: «Har du Mikveh dokumentet, beviset på at du har mottatt det rituelle renselses-badet ifølge jødisk lov?» Jeg var blek og begynte å si:

«Nei, fordi….» Han lot meg ikke forklare NOE! Mitt NEI var nok. Rabbineren slo knyttneven med full kraft i bordet og sa- BRYLLUPET ER AVLYST. Jeg kunne ikke svare noe, jeg var målløs og jeg bad stille: «Far, nå er det din tur, jeg har gjort alt jeg kunne gjøre…» Så endret ansiktet til rabbineren seg fra hardt til mykt og medlidende og han spurte meg. «Hvis jeg lar deg gifte deg, vil du øyeblikkelig dra til Mikveh og IKKE RØRE ektemannen din inntil det fulle renselsesbadets krav er oppfylt?» Jeg lovte ham det høytidelig av hele hjertet og det gjorde også min kommende ektemann. Vi skulle ikke røre, nei, ikke engang hverandres hender før bruden var ren og hellig ifølge loven. Vi signerte med lettelse. Vår Far og Giftekniv hadde enda en gang grepet inn!

Direkte etter Chuppa-bryllupet kjørte vi rabbineren hjem og jeg ble satt av ved det lokale MIKVEH HUSET. Der mottok kvinnene meg som en DRONNING. «En brud, en brud har ankommet, ropte de! De begynte å hjelpe meg med velbehag for renselses- vannene. Jeg følte det som om jeg var i Himmelen, jeg hadde hatt en så slitsom dag og ønsket velkommen hjelpen, behandlingen og forberedelsene til å bli ren i Guds og menneskers øyne. Jeg ønsket dette renselses-badet velkommen! Kvinnene hjalp meg med å fjerne klærne mine og jeg var naken. De hjalp meg med instruksjoner om hvordan jeg skulle forberede meg: jeg måtte fjerne all sminke, all neglelakk; alle smykker og ja til og med klippe neglene slik at det ikke kunne skjule seg noe smuss under dem! Hår i mine mest intime plasser måtte trimmes slik at ikke noe smuss kunne «gjemme seg». Håret mitt måtte shamponeres grundig, ørene være absolutt rene! Jeg kunne ikke ha noe spor etter menstruasjons-blod eller noen urenheter. Ingen ting kunne skille mellom kroppen min og renselses-vannene. Disse vannene kan bare være ekte regnvann, ikke noe menneskeskapt «behandlet vann».

3Nå overvåket kvinnene som hadde ansvaret, nedsenkningen min. Jeg måtte bli dekket av vannet 7 ganger med fingrene på hendene fullstendig ÅPNE for å tillate at vannet nådde HVERT HJØRNE av kroppen min. Nedsenkningen måtte være komplett og fullstendig.  Ikke et spor av kroppen min kunne synes når jeg senket meg ned. Nei, intet kjød! Ikke en gang et hår! Echad, shtayim, shalosh… En, to, tre, fire, fem, seks, sju- SHEVA! Jeg hadde gjort det! Da jeg reiste meg opp fra vannet etter den sjuende nedsenkningen, ble jeg hilset med den tradisjonelle hilsningen av MAZEL TOV! Jeg var offisielt erklært REN og klar til å bli ETT med min ektemann. Jeg kan ikke beskrive følelsen av oppstemthet og forløsning som jeg følte. Jeg følte meg så ren som et lite, uskyldig barn som aldri hadde syndet og likevel enda mer feminin enn noen gang. Jeg glødet!

Etter dusjen ble jeg påkledd og disse underbare kvinnene kammet håret mitt og de kniste mye fordi de visste at en ivrig ektemann ventet på meg utenfor. Jeg behøvde ikke sminke og håret mitt var vått. Jeg så strålende ut, fullt fornyet! Kvinnene tok min høyre og venstre arm, og som et brude-følge fulgte de meg til lastebilen der min nygifte ektemann ventet. Jeg glødet, han var helt fascinert over å se meg… Vårt liv som et ektepar skulle begynne.

*******

 

4Mine høyt elskede venner: Det er dette at vi har gjennomgått MIKVEH som definerer om bryllupet skal finne sted eller ikke. Det er bare disse som er villige til å bli totalt renset som kommer til å gifte seg med den Jødiske Brudgommen! Yeshua er og kommer for alltid til å være en jødisk brudgom! Og den eneste måten å bli en BRUD som virkelig er GIFT er å bli renset helt igjennom! Ikke bare ved å fjerne våre ytre klær (som hedenske fester og alle typer feil «vaner») men ved å ikke tillate NOE SMUSS å gjemme seg et sted i sjelen vår. Alle jødiske bruder trenger å «bestå inspeksjonen» av kvinnene som har ansvaret for Mikveh. Slik de sjekket meg for å se om neglene mine var korte nok, om det var noen menstruasjons blødning, om ørene mine var rene, slik er den Hellige Ånd ansvarlig for å inspisere Messias`s Brud før bryllupet, og Ruach er hunkjønn på Hebraisk, slik dere kjenner til nå. Faktisk, så bruker Ånden mange kvinner i disse Endens Tider for å hjelpe til med å inspisere, rense og forberede bruden for bryllupet. Det er faktisk bare kvinner som kan forberede bruden. En SANN BRUD vil tillate seg selv å bli inspisert og vil ikke ta det ille opp eller føle seg ydmyket. Jeg følte det som et privilegium, og jeg tror at disse som i sannhet tilhører Messias` Brud vil også føle seg priviligerte heller enn «truet» av invasjonen i deres «privatliv»! Det kommer ikke til å bli noe bryllup uten ET MIKVEH.  Hele Ecclesia må bli nedsenket i de Sanne Vannene av Torahen av Hans Ord og vaske vekk all urenhet på en nøyaktig måte og så vil Hun være rede!

Ef 5,26-27 for at Han skulle hellige den, idet Han renset den ved vannbadet i ordet, for at Han kunne føre den fram for Seg Selv som en herlig menighet som ikke har flekk eller rynke eller noe slikt, men at den skulle være hellig og uten lyte.

Dette er en invitasjon til den SANNE BRUDEN om å gå inn i Endetidens MIKVEH og bryllups forberedelser. Dette er MAP REVOLUSJONEN.

 

Dine Israelske venner og mentorer

Dominiquae & Baruch Bierman                                                                                 «For Sions skyld vil jeg ikke være stille». Jesaja 62,1

 

PS: Det er intet bryllup uten en omfattende renselse.                                           «uten hellighet skal ingen se Herren» Hebreerne 12,14

BLI MED PÅ VÅR KOMMENDE SUKKOT TUR FOR Å FORBEREDE DEG FOR BRYLLUPET SOM KOMMER SNART!