Torah lesing SUKKOT 1 – 3.Mosebok 22,26-23,44; 4.Mosebok 29,12-16

GLED DEG STORT!
Spesiell Løvhyttefest Utgave

rejoice-greatly

5 Mos16,14 Du skal glede deg på høytiden din, både du og din sønn og din datter, din tjener og tjenestekvinnen, levitten og den fremmede og farløse og enken, som er innenfor portene dine.

Shabbat shalom du høyt elskede:

Tiden eller MOED for Sukkot-Løvhyttefest er en Tid av stor glede. Vi er faktisk befalt å GLEDE OSS. Det er noe mektig ved å lyde et enkelt bud som GLED DEG.  De fleste vurderer Torah instruksjonene fra vår Himmelske Far som noe tungvint, som bud som er umulige å gjøre. Så mange er til og med redde for ordet «Lov» eller «Bud», men ordet er egentlig TORAH.  Torah betyr=Instruksjoner, eller det kan parafraseres som= Instruksjoner i Rettferdighet for ditt eget beste. Faktisk finnes dette budet å GLEDE SEG over alt i de Hellige Skriftene.

Fil4,4 Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere!

Hva skjer når vi helt enkelt lyder et bud som GJED DEG I DIN FEST? Og la oss si at livet ditt er veldig vanskelig akkurat nå og fullt av utfordringer og du finner absolutt ingen grunn til å glede deg. Faktisk er hjertet ditt tungt, du er kanskje veldig bekymret, kanskje har du sorg, er trist, deprimert, skuffet eller alt dette. Kanskje har ikke penger kommet til deg i det siste eller du er sent ute med å betale husleia. Kanskje er et familiemedlem syk eller din beste venn har forrådt deg og barna dine er avhengig av narkotika. Kanskje enda verre, du går igjennom en skilsmisse og konkurs samtidig. Enn om enda verre, du Gud forby har blitt diagnostisert med en dødelig sykdom og doktorene sier at det er ikke håp.  Jeg kunne fortsette og fortsette men sannheten er at LIVET skjer med oss alle! Hvis du ikke tror meg så bestill boken min «fra Sykologi til en Sunn Logikk» «From Sickology to a Healthy Logic» og vitnesbyrd-boken min «Yes» gjennom vår web side på kad-esh.org/shop og du vil se et glimt av hva jeg har gått igjennom!

2Yeshua er åpenbart i alle de Hellige Festene-Moadim, og spesielt i Sukkot som minnes midlertidige boliger/hytter i ørkenen før vi Israelitter bosatte oss i Løfteslandet, Israels Land. Dette er for å minne oss om at HAN er vår bolig og alt annet er MIDLERTIDIG, og at i Hans frelse- Hans YESHUA Gleder vi oss Stort!

Sak9,9 Fryd deg stort, Sions datter! Bryt ut i jubel, Jerusalems datter! Se, din konge kommer til deg. Han er rettferdig og kommer med frelse (Yeshua), ydmyk og ridende på en eselfole.

Ingen av oss er immune mot effektene fra en Fallen Verden hvor synd og sykdom florerer. Vi er alle født inn i forbannelsen og ikke velsignelsen, til og med den mest velstående av oss! Det er ingen person på jorda som kan kreve at de ble født til et fullstendig velsignet liv uten synd, sykdom, utfordringer og tilbakeslag! Til og med da Messias ble født måtte Han lære lydighet ved de tingene Han led! Så lidelse er en del av livet og vi trenger å akseptere det og til og med omfavne det til tider når det synes å dvele og ikke vil forsvinne.

Likevel, midt i dette livet og i denne falne verden gir3 YHVH oss et BUD og Han sier GLED DEG! Han sa ikke at vi skulle glede oss i våre omstendigheter, men heller GLEDE OSS I DIN FEST!

5 Mos16,14 Du skal glede deg på høytiden din,

Vent et øyeblikk Herre, jeg trodde at dette var DIN Fest!

3 Mos 23,1-2 YHVH talte til Moses og sa: «Tal til Israels barn og si til dem: YHVHs høytider (eng: fastsatte tider), som dere skal utrope som hellige samlinger, dette er Mine høytider.

Men i dette tilfellet sier Han at dette er VÅR Fest, DIN Fest og Han befaler oss å GLEDE OSS STORT! Det betyr bokstavelig talt: «Gjør Mine Fester til DINE Fester». WOW! Hvilken Skatt! Han sier faktisk: Jeg har gitt deg Min Moadim, Guddomelige Tider og Fester for at du skal GLEDE DEG i dem, for at du skal ha det gøy på en Gudfryktig måte, å drikke og spise god mat, å synge og å danse for Meg og bli forfrisket! Jeg har gitt deg MINE Spesielle Tider som en Dyrebar Date/Avtale med Meg for å FORFRISKE  DEG og å oppmuntre det til å fortsette i Kampen i Tro i dette livet! Hvilken Himmelsk Forsørgning! Og likevel er det så mange som helt går glipp av denne Forsørgningen ved at de går glipp av Hans Fester og Guddommelige Tider, og deretter klager de over at livet er hardt og at de er utslitte!

2 Mos31,17 Den er et tegn mellom Meg og Israels barn til evig tid. For på seks dager dannet YHVH himmelen og jorden, og på den sjuende dagen hvilte Han og pustet ut (eng: og ble forfrisket).»

4Hvis Den Allmektige Israels Gud ble forfrisket på Sabbaten som er den FØRSTE av Hans Fester og Moadim, tror du ikke at vi trenger forfriskning også når vi arbeider,  arbeider, arbeider og bekymrer oss  seks dager i uken?

Vet du hva jeg tenker? Jeg tror at mange troende er utslitte og deprimerte fordi de ikke gir oppmerksomhet til Budet å GLEDE SEG STORT i Hans Fester! Jeg tror faktisk at hvis du ville begynne fra I DAG å adskille Hans Sabbater (fredag kveld til lørdag kveld) og Hans Fester og gjøre det Han sier, nemlig HVIL DEG, TILBE og GLED DEG, ville livet ditt forandres! Faktisk tror jeg at denne lydighetshandlingen ville forløse så mye nåde, økonomi, glede og velsignelser at mange av gjennombruddene som du har  ventet så lenge på vil begynne å skje! Det finnes nok Løfter i Hans Ord om dette til å støtte mitt krav her! Yah`s (Guds) Ord forteller oss til og med at vi vil overvinne våre fiender når vi feirer Hans Moadim-Fester og at Han vil utvide våre grenser!!

2 Mos34,24 For Jeg skal drive folkeslagene bort fra ditt ansikt og gi deg videre grenser, og ingen skal begjære å ta landet ditt mens du går opp for å vise deg for Herrens din Guds åsyn tre ganger i året.

Faktisk vil lydighet forårsake at YHVH GLEDER SEG over oss og VELSIGNER OSS!

5 Mos 30,8-10 Du skal igjen lyde YHVHs røst og gjøre etter alle Hans bud, som jeg befaler deg i dag. YHVH din Gud skal gi deg overflod i all din hånds gjerning, i din livsfrukt, i tilveksten til din buskap og i grøden av din jord. For YHVH skal igjen fryde Seg over deg, så Han gir deg det gode, slik Han gledet Seg over dine fedre, så sant du lyder YHVH din Guds røst, så du holder Hans bud og Hans lover, som er skrevet i denne Lovboken, og så sant du vender om til YHVH din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel.

Og det er ikke komplisert å feire Hans Fester! Her er et par enkle steg:

  1. 5Kjøp en Jødisk Kalender
  2. Finn ut når Sabbaten og de Bibelske Festene skal feires
  3. Adskill den tiden som hellig
  4. Hvil
  5. Tilbe og be
  6. Gled deg, syng, dans, feire!
  7. Gi dine Første Frukts offer til Yah gjennom disse forkynnerne som mentorer deg og send et offer til Israel til en Tjeneste som du velger.
  8. Gjenta

For mer informasjon om Torah og Festene inviterer jeg deg til å lese boken min GRAFTED IN (PODET INN). Jeg er sikker på at det vil forvandle livet ditt og livet til familien din! Jeg har hørt vitnesbyrd om ekteskap som har blitt forvandlet fordi de feiret Sabbaten og festene!

Er du klar til å legge ut på en underbar reise der du OPPDAGER Troens Hebraiske Fundamenter? Dette er den BESTE tiden å begynne, da det er tiden for Nye Begynnelser fordi denne Sukkot-Løvhyttefesten er begynnelsen på en NY 50 Års Jubelår Syklus!

6Jeg inviterer deg til å bli med oss NESTE ÅR I JERUSALEM når vi feirer Løvhyttefesten under Jubileums Feiringene for den Hellige Byen Jerusalem, 50 år etter Mirakel Seksdagers Krigen! Kom og bli med oss NESTE ÅR I JERUSALEM og GLED DEG STORT sammen oss i Hans Fester og i Hans Hellige By! Det avhenger ikke av omstendighetene! Når vi adlyder Hans Bud RIDER vi HØYT over alle jordiske saker!

Jes 58,13-14 Hvis du vender din fot bort fra sabbaten, så du ikke gjør etter ditt eget velbehag på Min hellige dag, men hvis du kaller sabbaten en stor glede, YHVHs hellige dag for ærefull, hvis du vil ære den, så du ikke følger dine egne veier, og ikke gjør det som er etter ditt eget velbehag, og ikke taler dine egne ord, da skal du ha stor glede i YHVH. Jeg skal la deg ri på høydene i landet og mette deg med arven fra din far Jakob. YHVHs munn har talt.

Vi inviterer deg til å FLY HØYERE og bli med oss neste år i  Jerusalem! (Se reklamen under)

Sal 137,5-6 Glemmer jeg deg, Jerusalem, så la min høyre hånd glemme seg selv La min tunge klebe seg til min gane hvis jeg ikke husker deg, hvis jeg ikke opphøyer Jerusalem høyere enn min største glede.

I Messias` Kjærlighet- Chag Sameach-Glad Sukkot Fest!

Dine Israelske Mentorer og Venner

9Apostlene Dominiquae og Baruch Bierman

For Sions skyld vil jeg ikke være stille. Jesaja 62,1

 

 

 

bible-school