Toora Osuus PINCHAS – Bamidbar 4. Moos 25:10-30:1(29:40)

MORSIAMEN MIKVE (UPOTUSKASTE)

1

 

Niin hän meni Jordanille ja kastautui joessa seitsemän kertaa, niin kuin Jumalan mies oli määrännyt. Silloin hänen ihonsa tuli lapsen ihon kaltaiseksi, ja hän oli taas puhdas. 2 Kun 5:14

 

Shabbat shalom suuresti rakastetut:

 

Se oli hääpäiväni, 23. tammikuuta 1990; päivä jolloin olisimme Rabbien toimesta naimisissa, joka on ainoa laillinen tapa Israelissa, jotta kaksi juutalaista voivat avioitua. Messiaaniset hääni oli ajoitettu huhtikuuhun. Joka tapauksessa suhteestamme oli tulossa laillinen “Hupan” (hää-katos) alla tuona päivänä! Se oli vähintäänkin hektinen päivä! Usasta tulleita papereita, jotka todistavat että Baruch oli poikamies ja juutalainen, ei oltu vielä annettu meille. Meidän täytyi kirjaimellisesti taistella virkailijoiden kanssa Jerusalemin Rabbiinisessa johdossa, jotta me saisimme ne ajoissa. Meidät oli kielletty avioitumasta Baruchin kotipaikkakunnalla Maaleh Adumissa, Juudean erämaassa, koska he olivat saaneet selville että olemme messiaanisia uskovia. Mainosjulisteet varoittivat meistä julkisesti synagoogissa. Vihdoin Adonai avasi oven kaupungissa jossa perheeni asui, mutta tarvitsimme dokumentit Rabbiiniselta johdolta. JAH oli puhunut minulle että häät olisivat 23. päivä, vielä se ei vaikuttanut mahdolliselta. Olimme byrokraattisesti ahdistettuja ja minulla ei ollut aikaa “morsiamen valmisteluun”. Sillä välin kun meidän oli odotettava papereitamme, karkasin kampaajalle jotta voisin edes kammata hiukseni viehättäväksi, ja koko tämän hikisen päivän jälkeen minulla ei ollut aikaa suihkuun, puhumattakaan MIKVEEN (UPOTUSKASTEESEEN) joka on rituaalikylpy kaikille juutalaisille morsiammille, joka on käytävä läpi ennen avioliittoa.

 

Vihdoin saimme paperit ja kello oli melkein viisi iltapäivällä. Meidän täytyi matkustaa Raananaan, joka olisi yli tunnin pituinen matka Jerusalemiin, ja saapua sinne ennen kello kuutta iltapäivällä. 2Paikallinen Rabbi lähtisi kello kuudelta, eikä siellä olisi häitä jälkikäteen. Meillä ei ollut ketään kanssamme. Itseasiassa kukaan ei tiennyt että tämä tulee olemaan meidän hääpäivämme. Juhlat olisivat ainoastaan huhtikuussa. Tuuli selässämme me “lensimme” Raananaan Baruchin tupla ohjaamo Volkswagen kuorma-autolla. Pääsimme paikalle tarkalleen kello kuusi, Rabbi oli kuitenkin juuri lähtenyt! Olimme pöyristyneitä ja sanoimme sihteerille että voisivatko he soittaa hänelle takaisin! Tämä ei ollut meidän syymme, se oli Rabbiinisen johdon syy. Erittäin vastahakoinen Rabbi tuli takaisin luoksemme, mutta hän teki sen! Se oli ihme jo valmiiksi. Olin stressaantunut ja uupunut ja olin venyttänyt uskoni äärirajoille. Istuimme vastakkain Rabbin työpöydällä ja hän kysyi minulta pelottavan kysymyksen:”Onko sinulla sinun Mikvesi todistus, todiste siitä että olet ottanut rituaalisen puhdistautumisen juutalaisen lain mukaan?” Olin kalpea ja aloin sanoa:”Ei, koska…..” Hän ei antanut minun selittää MITÄÄN! Minun EI vastaukseni oli tarpeeksi. Rabbi iski nyrkkinsä täydellä voimalla pöytään ja hän sanoi- HÄÄT OVAT PERUTTU. En voinut vastata mitään, olin sanaton ja rukoilin hiljaa:”Isä nyt on sinun vuorosi, olen tehnyt kaiken mitä olen voinut tehdä…..” Silloin Rabbin kasvot muuttuivat kovista pehmeäksi ja myötätuntoiseksi, ja hän kysyi minulta. “Jos annan sinun mennä naimisiin, menetkö välittömästi Mikvelle (kasteelle) ja ET KOSKE miestäsi, kunnes edellytetty täysi puhdistautumiskylpy olisi tehty?” Lupasin vakavasti hänelle koko sydämestäni ja niin teki miehenikin. Emme koskisi, emme edes käsiä, kunnes morsian olisi puhdas ja pyhä Lain mukaan. Huokaisimme helpotuksesta. Isämme ja Puhemiehemme oli puuttunut jälleen väliin!

 

Heti Hupa häiden jälkeen veimme Rabbin kotiin ja minut jätettiin paikalliseen MIKVE TALOON. Siellä naiset ottivat minut vastaan kuin KUNINGATTAREN. “Morsian, morsian on saapunut!” he huusivat! He alkoivat auttaa minua antaumukselle puhdistaviin vesiin. Tunsin kuin olisin ollut Taivaassa, minulla oli ollut todella raskas päivä ja toivotin tervetulleeksi avun, hoidon ja valmistelut jotta olisin puhdas Jumalan ja miehen silmissä. Toivotin tervetulleeksi Puhdistavan Kylvyn! Naiset auttoivat minua vaatteiden riisumisessa ja olin alasti. He auttoivat minua ohjein kuinka valmistautua: minun oli poistettava kaikki meikki, kaikki kynsilakka, kaikki korut ja kyllä, jopa leikata kynteni jotta lika ei piiloutuisi niiden alle! Karvat kaikista intiimeimmissä paikoissa olisi trimmattava jotta lika ei “piiloutuisi”. Hiukseni olisi pestävä shampoolla läpikotaisin, korvat täysin puhtaiksi! Minulla ei voisi olla mitään jälkiä kuukautisverestä tai mistään epäpuhtauksista. Mikään ei voisi olla minun ja puhdistavan veden välillä. Nämä vedet voivat olla ainoastaan todellista sade vettä, ei mitään ihmistekoista “keino vettä”.

 

3Nyt vastuussa olevat naiset tarkkailivat upotuskastettani. Minun täytyi upottautua seitsemän kertaa kämmeneni täysin AVOIMENA jotta vesi voisi kastaa JOKAISEN OSAN ruumiistani. Kasteen täytyi olla läpikotainen ja täysi. Jotta mikään osa vartalostani ei jäisi huomaamatta kun kastauduin. Ei, ei liha! Ei edes hiukset! Echad, shtayim, shalosh… Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi, seitsemän – SHEVA! Olin tehnyt sen! Kun nousin vedestä seitsemännen kastautumisen jälkeen, minut toivotettiin tervetulleeksi perinteisellä MAZEL TOV tervehdyksellä! Olin todistettavasti virallisen PUHDAS ja valmis olemaan YHTÄ mieheni kanssa. En voi kuvailla riemun ja vapautumisen määrää jota tunsin. Tunsin itseni yhtä puhtaaksi kuin pienen viattoman lapsen joka ei ollut koskaan tehnyt syntiä ja silti naisellisemmaksi kuin koskaan ikinä. Minä hehkuin!

 

Suihkun jälkeen pukeuduin ja nämä mahtavat naiset pitivät huolta hiusteni harjaamisesta ja kikattelivat paljon koska he tiesivät että innokas mieheni odotti minua ulkopuolella. En tarvinnut meikkiä ja hiukseni olivat märät. Näytin säteilevältä, täysin uudistuneelta! Naiset ottivat oikeasta ja vasemmasta kädestäni kiinni ja morsius-lähetystönä he saattoivat minut autolle missä tuore aviomieheni odotti minua. Hehkun, hän oli lumoutunut nähdessään minut… Avioelämämme oli vasta alkamassa.

 

4Rakkaat ystäväni: MIKVEN kautta meneminen määrittelee jos avioliitto menestyy tai ei. Ainoastaan ne jotka ovat valmiita puhdistautumaan täysivaltaisesti tulevat avioitumaan Juutalaisen Sulhasen. Jeshua on ja tulee aina olemaan Juutalainen Sulhanen! Ja ainoa tapa tulla MORSIAMMEKSI ja olla AVIOLIITOSSA on tulla puhdistetuksi läpikotaisin. Ei poistamalla ainoastaan ulkonaisia vaatteita (kuten pakanallisia juhlia ja kaikenlaisia vääriä “tapoja”) mutta ei myöskään sallimalla MITÄÄN LIKAA piilotettuna sieluumme. Kaikkien juutalaisten morsianten täytyy “käydä tutkinta läpi” mikvestä vastuussa olevien naisten kanssa. Kuten hekin tarkastivat minut että kynteni ovat tarpeeksi lyhyet, ettei olisi kuukautisvuotoa, että korvani olisivat puhtaat, niin myös Pyhä Henki on tarkastus vastuussa häiden varhaisessa vaiheessa. Sana Ruach (suom henki) kuten tiedät on hepreaksi femiini-sana. Itseasiassa Henki käyttää monia naisia näitä Lopun Aikoina auttaakseen tarkastuksessa, puhdistuksessa ja valmistuksessa Morsianta Häitä varten. Itseasiassa ainoastaan nainen voi valmistaa morsiamen. TODELLINEN MORSIAN sallii itsensä tarkistettavaksi ja ei protestoi sitä eikä tunne tulevansa nöyryytetyksi. Tunsin itseni etuoikeutetuksi ja uskon että ne jotka todella kuuluvat Messiaan Morsiameen tuntevat myös olonsa etuoikeutetuksi enemmänkin kuin “uhatuksi” kun heidän “yksityisyyteensä” tunkeudutaan! Ei ole häitä ilman MIKVEÄ. Koko Ecclesian (alkuseurakunta) täytyy olla tutkittu Todellisen Tooran vesissä, Hänen Sanassaan, ja olla pesty kaikista epäpuhtauksista kokonaisvaltaisesti ja silloin hän on valmis!

 

“että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton. ” Ef 5:26-27

 

Tämä on kutsu tulla olemaan TODELLINEN MORSIAN, saapumaan lopunajan MIKVEEN ja häävalmisteluun. Tämä on MAP REVOLUUTIO (Messiaanis Apostolinen).

 

Israelilaiset ystävänne ja mentorinne

 

Arkkipiispa Dominiquae Bierman ja Rabbi Baruch Bierman

“Siionin tähden en voi vaieta” Jes 62:1

 

Ps. Ei tule olemaan häitä ilman puhdistautumista

“Tavoitelkaa rauhaa kaikkien kanssa ja pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa. “ Hepr 12:14

 

LIITY TULEVALLE SUKKOT MATKALLEMME JA VALMISTA ITSESI TULEVIIN HÄIHIN!

“Siionin tähden en voi vaieta” Jes 62:1