Torah lesing MISHPATIM – Shemot (2.Mosebok) 21,1-24,18

Luk8,45 Og Yeshua sa: “Hvem var det som rørte Meg?”

Shabbat shalom du høyt elskede:

Når vi fortsetter å rope ut etter VEKKELSE, er det ett tema som vekkelse står eller faller på, spørsmålet HVEM RØRER VIRKELIG VED HERREN? Så mange mennesker påstår at de ønsker Ham, Hans nærvær og Hans Kraft, så hvorfor ser vekkelse ut til å være så langt unna noen ganger? Med vekkelse mener jeg denne utrolige intervensjonen av Gud som ryster et helt samfunn og forvandler det til et Hellig Kongerike Samfunn. Det kan være en by, det kan være en nasjon, det kan være en organisasjon, en menighet, en familie, en gruppe eller en mann eller kvinne. Noen få av disse eksemplene som jeg kommer til å tenke på er Kornelius, Kongen i Ninive, Hanna og Dronning Ester. Alle disse BERØRTE YAH til det punktet at Han forløste Sin Overnaturlige Kraft og Favør da Han besvarte bønnene deres bortenfor hva mennesker kan forestille seg. Men hva er HEMMELIGHETEN deres?

Det er en historie som beskriver dette mere enn noen annen historie og det er selvfølgelig historien om «Kvinnen med Blødningene». Det er en av historiene som alltid har berørt meg. En svak, ekskludert, hjelpeløs kvinne greide å få Mesterens oppmerksomhet som da var omgitt av tusenvis av fans! Hva var det som gjorde det? Hva forårsaket at Han forløste Kraft for et storslagent mirakel som gjenopprettet denne kvinnen i ånd, sjel og kropp og påvirker oss til denne dag?

CrowdingLuk 8,45-46 Da alle nektet, sa Peter og de som var med ham: «Mester, folkemengden trenger på og presser Deg, og Du sier: Hvem var det som rørte Meg?» Men Yeshua sa: «Noen var det som rørte Meg, for Jeg merket at det gikk kraft ut fra Meg.»

De fleste mennesker bare trenger og presser seg mot Herren men de berører Ham ikke. De har fortsatt for mye selvoppholdelse igjen, de vil bare ha en «berøring fra Ham» og fortsette å leve deres eget selvsentrerte liv fulle av frykt for å ta risikoer. Denne kvinnen hadde ikke mer selvoppholdelse igjen og hun ville ikke ha eller behøvde ikke bare en «berøring» fra Ham, hun behøvde hele bøtten!

Jer 29,13-14 Dere skal søke Meg og finne Meg, når dere søker Meg av hele deres hjerte. Jeg skal la Meg finne av dere, sier Herren, og Jeg skal føre dere tilbake fra fangenskap.

WomanLa oss tenke på henne og se henne et øyeblikk. Hun var nedbrutt og blakk, et utskudd i samfunnet siden lovene i Torahen tillater ikke en kvinne med blødninger å omgås andre (3.Mosebok 15,19-20). Hun hadde kanskje vært gift, men ektemannen hennes kunne ikke BERØRE HENNE. Det kan være at hun mistet ektemannen sin helt siden en mann vanligvis ikke venter så lenge, så han kan ha skilt seg fra henne på lovlig grunnlag og funnet en annen kvinne. Mennesker var blitt lei av henne og gav henne ikke oppmerksomhet lengre siden hun hadde vært syk så lenge og det så ikke ut til at hun ble bra. Faktisk foraktet menneskene henne på den tiden fordi de var sikre på at hun hadde en forferdelig synd, siden hun bar et stigma så alvorlig som det Kain hadde på pannen sin. Alle visste hvem hun var fordi de måtte være forsiktig slik at de IKKE BERØRTE HENNE ellers ville de bli urene. Med blødningen hun hadde hatt i 12 år og uten vitamin eller mineral tilskudd var hun farlig anemisk; som betydde at hun var håpløst svak og uskikket for et hvilket som helst arbeid. På toppen av det må hun ha vært så blek at hun så ut som et spøkelse. På toppen av det hadde hun brukt opp alle pengene sine på doktorer som ikke hadde hjulpet henne noe (som mange i dag!), så hun må ha vært en velstående dame som nå var henvist til almisser. Den eneste velferds-ordningen på denne tiden var at de var tillatt å tigge, men hun kunne ikke strekke ut hånden sin fordi ingen kunne BERØRE HENNE. Ser du bildet nå? Hvor mange mennesker er der ute med en historie som dette i dag? Kanskje mange, men spørsmålet er hvor mange vil BERØRE HAM og komme ut av deres fryktelige knipe og inn i helhet. Hva var forskjellen mellom «å trenge seg rundt Ham og presse mot Ham» og faktisk å BERØRE HAM?

DESPERASJON BLANDET MED SINNE OG OPPRØR MOT HENNES FRYKTELIGE OMSTENDIGHETER. MED ANDRE ORD HADDE HUN FÅTT NOK AV FORBANNELSEN OG HUN VAR VILLIG TIL Å DØ I FORSØKET PÅ Å BRYTE SEG FRI FRA DET!

Ingen ting var så viktig som å finne en veg ut, finne FRIHET. Hun hadde absolutt ingen ting å miste, ingen ting av verdi, hun hadde kommet til enden av alle taktikker, til enden av alle strategier, til enden av alle planer. Hun hadde kommet til SLUTTEN AV SEG SELV! SELVOPPHOLDELSEN VAR DØD!

Mark 5,24-29 en stor folkemengde fulgte Ham og trengte seg om Ham. Nå var det en kvinne som hadde hatt store blødninger i tolv år, og hun hadde lidd mye under mange leger. Hun hadde brukt opp alt hun eide, uten å bli bedre. Det ble heller verre med henne. Da hun hørte om Yeshua, kom hun bakfra i folkemengden og rørte ved kappen Hans. Hun sa: «Hvis jeg bare kan få rørt ved klærne hans, så blir jeg helbredet.» Straks tørket kilden for blødningene hennes, og hun kjente på kroppen sin at hun var helbredet fra plagen.

For å illustrere dette prinsippet at å RØRE VED HERREN bortenfor alle andre som bare «presset mot Ham» (Lukas 8,45-46), skal jeg gi deg en del av vitnesbyrdet mitt om frelse slik det er skrevet i min nylig utgitte bok YES (JA), selv om min historie er mye mer lik Maria Magdalenas så er likevel det som beveget meg likt det som beveget kvinnen med blødningene. Resultatet av samme desperasjon var det samme selv om det var forskjellige historier. VI RØRTE VED HERREN OG BLE GJORT HELE!

Fra Kapittel 13 og 14 av YES
Av Dominiquae Bierman

touch-3Da jeg så den utrolige forsømmelsen og ødeleggelsen i butikken, innså jeg at jeg så på et levende bilde av mitt eget liv og sjel. Et vrak! Og bare på fire måneder! Jeg våknet fra et utrolig mareritt. Var alt dette virkelig?

Adi hadde blitt tatt tilbake. Jeg hadde blitt forrådt. Butikken min var ødelagt. Jeg hadde solgt den andre butikken min i et øyeblikks galskap. Ryktet mitt var ødelagt. Det var som om sjelen min hadde blitt røvet fra meg. Jeg var fysisk utmattet.

Med det siste jeg hadde igjen av viljestyrke, i en besluttsom handling, grep jeg alle tegnestiftene jeg hadde og skriblet ned på et stykke papir disse merkelige ordene:

«Lys, hvor har jeg mistet deg? Kom til meg!»

Da jeg skrev dette med raseri, forsøkte en av ånde-veilederne mine å binde hendene og armene mine, og kjempet desperat mot bestemmelsen min.

Og alt dette startet mens jeg leste boken, Danse i Lyset (Dancing in the Light); av Shirley MacLaine.

Så hvor hadde jeg mistet lyset???

Ett lag make-up vil ikke fungere, sa jeg til meg selv. Jeg må skjule alle disse sårene. Hvilken vanære!

Det hadde brutt ut de frykteligste blemmer på huden min som et resultat av nøden og bekymringene jeg hadde hatt de siste fire og en halv månedene. Huden min brukte å være det jeg var stolt av og viste frem, og nå måtte jeg ha tre eller fire lag make-up for å se halvveis anstendig ut.

Et par dager tidligere hadde jeg befunnet meg på et «åndelig» party, som en av mine kjære venner hadde invitert meg til. Hun var en ekspert på kultisk praktisering av bio-energi. Astar forsøkte virkelig å hjelpe meg å komme over den tragiske hendelsen som hadde skjedd meg de siste månedene. Det var «den blinde leder den blinde», siden hun også desperat trengte hjelp, for de «åndelige kreftene» hennes ødela hennes eget liv.

Jeg danset i en trance, og konsentrerte meg om å få sjelen min tilbake i kroppen min. Astar sa, «legg deg på jorden (`grounding`), for å få sjelen din til å komme tilbake.»

Jeg var desperat, ettersom jeg følte meg som en tom kropp uten sjel. Det var det kvalmeste jeg noen gang har opplevd. Sjelen min var bokstavelig talt forsvunnet! Noen, eller noe hadde stjålet den fra meg.

Plutselig, da jeg lå på bakken og gjorde `grounding`, følte jeg at en del av sjelen min hadde returnert fra fangenskap. Da jeg så opp så jeg en mann sitte der med øyne som en medlidende due. Han var annerledes enn alle de andre, og så direkte på meg.

«Jeg har sett din lidelse,» sa han, «og jeg bad til Gud for deg.»

Var han en engel? Var denne mannen virkelig? Det så ikke ut som om han kjente noen der, og det så ikke ut som om han passet inn på dette stedet. Om han var en engel eller en mann, noen hadde hørt bønnene hans!

Min tur guide venn som hadde gitt meg denne jobben gjorde all kjøringen. Han fikk et glimt av meg da jeg var sammen med disse Katolikkene i deres tilbedelse, og øynene hans var vidåpne. En Jødinne som deltar på en Katolsk Messe? Likevel dømte han meg ikke eller stoppet meg.

Musikken og gledefylt sang hadde begynt. «Vi til-ber deg, Jesus, Frelser…» Jeg sang sammen med dem. Det var morsomt, og i tillegg fikk det meg til å føle meg bra for første gang på ganske lenge.

«Nei! Nei! Nei!» Jeg sto voldsomt imot denne kraften som forsøkte å få meg til å bøye meg ned på knærne foran Korset like etter at vi hadde avsluttet gudstjenesten.

«Her, kjære. La meg hjelpe deg.» En søt dame fra gruppen hjalp meg ned på kne. Jeg kunne ikke stå imot denne kraften lengre!

Jeg ville ikke ha flere ånder. Jeg ønsket å bli fri! Men denne var annerledes. Den var full av kraft, likevel mild; bestemt, likevel kraftig. Jeg gav opp, og overgav meg til den sterke men likevel milde omfavnelsen fra Guds Ånd. (Sitat slutt)

Jeg forstår kvinnen med blødningene, hun ville ikke ha sykdommen sin lengre, og hun var villig til å gjøre HVA SOM HELST for å få et gjennombrudd! Jeg var villig til å gjøre HVA SOM HELST for å finne LYSET og Han fant meg. Denne desperasjonen er en desperasjon som er blandet med et totalt opprør mot mørkets krefter, mot forbannelsen, mot satan selv. Den bærer TRO med seg, en desperat type tro som BERØRER YAH (Gud) og beveger Ham til handling! Det kan bevege Ham til handling på vegne av en person eller en hel nasjon.

Tegnene på denne desperasjonen er ingen selvoppholdelse, en fullstendig avståelse fra alt som er redd for det ukjente og det å ta sjanser. En villighet til å dø i forsøket på å bryte seg fri! En villighet til å gjøre UANSETT HVA SOM TRENGS for å få Guds oppmerksomhet!

Burnt OfferingBrennofferet Berører og Beveger også Elohim, lik det som ble gitt av Kong Salomon, 1000 brennoffer på alteret. Han var desperat etter å få YHVH`s oppmerksomhet. Han var så ung og holdt på å bli konge. Han kunne ikke gjøre det alene, Han var villig til å gi uansett hva og ikke holde noe tilbake bare for å BERØRE YAH!

Hans ekstravagante, overdådige offer forløste all den favør som han behøvde som en konge! Det er en UTROLIG FAVØR!

Kongen dro til Gibeon for å ofre der, for dette var den viktige høye plassen; Salomon ofret tusen brennoffer på det alteret. I Gibeon kom Herren til Salomon i en drøm om natten; og Gud sa, «Be Meg! Hva skal Jeg gi deg?» 1 Kongebok 3,5

Dette offeret avgjorde HELE fremtiden til Salomon som konge. Dette forløste BÅDE visdommen og rikdommen!

King of NinevehKvinnen med blødningene hadde ingen selvoppholdelse tilbake, jeg hadde ingen selvoppholdelse tilbake, Kongen i Ninive da han trodde at Ninive ville bli ødelagt om 40 dager hadde ingen selvoppholdelse tilbake, og Dronning Ester hadde ingen selvoppholdelse tilbake. Alle disse var villige til å gjøre HVA SOM HELST for å BERØRE HERREN og få sine bønner besvart. De brydde seg ikke om «hva vil folk si», de bekymret seg ikke om «hva morgendagen vil bringe», de kom bare til konklusjonen at HVIS YAH ikke kommer gjennom er livet deres ikke verdt å leve!

Når noen kommer til dette punktet i livet, enten for deres egne liv, for byen eller nasjonen deres, vil de BERØRE DEN ALLMEKTIGE og KRAFT vil komme ut. Den KRAFTEN kalles VEKKELSE!

I de foregående Sabbat brevene har jeg forklart hvorfor ekstravagante, vanvittige offer berører Faderens hjerte og spesielt når de blir gitt for Israels skyld. Hvem som helst i hvilken som helst nasjon som står i gapet for nasjonen deres, vil måtte komme til den plassen av å koble med dette prinsippet kalt ABRAHAMS NØKKEL som forløser velsignelsen eller forbannelsen til nasjonene i overensstemmelse med hvordan nasjonene har oppført seg i forhold til Israel. Hvem som helst som vil miste all selvoppholdelse, en KONGE, en PREST og FORBEDER og vil være villig til å gjøre hva som helst for å vende nasjon sin fra forbannelsen til velsignelsen vil være i stand til å gjøre det når han/hun kobler med Abrahams Nøkkel prinsippet angående Israel.

«Jeg vil velsigne disse som velsigner deg». 1.Mosebok 12,3

De vil ikke ta nei for et svar selv om alle mennesker går imot dem. Alle de sterke, Muskuløse Galileerne forsøkte å stoppe kvinnen med blødningene, men hun presset seg igjennom. De fryktelige ånde veilederne som regjerte over livet mitt forsøkte å stoppe meg med terror taktikker men jeg presset meg gjennom. Vil du også presse deg igjennom og BERØRE HAM? La oss be om at du gjør det og at Israel også presser seg gjennom og ikke er villig til å bli styrt av en terror fryktende regjering og av FN, men heller av El Shaddai Alene! Be om at Israel presser seg igjennom for å BERØRE HAM hele vegen til seier og VEKKELSE!

Bishop Dominiquae & Rabbi BaruchDine Mentorer og Venner i Israel
Biskop Dominiquae og Rabbi Baruch Bierman

«For Sions skyld vil jeg ikke være stille» Jesaja 62:1

print-btn

INVITASJON TIL PARTNERSKAP

Bishop Dominiquae BiermanVi inviterer deg til å hjelpe oss med å utbre denne Store Oppvåkningen i Amerika og over hele verden. Vi «går på vannet» finansielt for å fortsette å kringkaste på TV. Millioner blir berørt! Vi ønsker å fortsette å gå framover og til og med å starte å sende på Spansk. Dine bønner og dine generøse offer GJØR EN ENORM FORSKJELL! Du sår inn i den BEST mulige jorden og SAMMEN skal vi dele GLEDEN av denne innhøstningen! Vennligst forplikt deg til å gi en månedlig donasjon, ethvert såkorn teller!

Vi trenger fortsatt $12.500 for å fullt ut betale TV produksjonen vi gjorde i Israel som allerede blir kringkastet på TV. Våre TV regninger må betales hver måned også.

Vennligst spør Abba om hva Han ønsker at du skal gjøre for å tilrettelegge for at hele verden skal høre Sannheten om Israel, den Jødiske Identiteten til Messias og det Sanne Evangeliet «Made in Sion». Jeg vet at Han vil velsigne din lydighet på en mektig måte!

5 Mos 28,1-2 Om du nøye lyder YHVH din Guds røst og tar deg i vare så du holder alle Hans bud som jeg befaler deg i dag, skal det skje: Herren skal sette deg høyt over alle folkeslagene på jorden. Og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, hvis du lyder YHVH din Guds røst.

Påske JUBILEUM 2016

Kringkastings Timeplan/Sendetider

Vi inviterer deg til å se Biskop Dominiquae på følgende kanaler: TLN, KTLN, MCTV, WAXC TV, GEB Amerika eller The Word Network i løpet av uken.

Klikk her for sendetider, mer informasjon om de ulike mulighetene en kan se på og online.

shabbat-sukkot-2016-nor

NÅ I SPREAKER

Spreaker

Vi inviterer deg til å følge oss på Spreaker ettersom Biskop Dominiquae har webcast- lyd undervisning om Israel, Troens Jødiske Røtter og det Profetiske Ordet som den Hellige Ånd gir henne. Gå til http://www.spreaker.com/show/kad-esh-map-ministriess-tracks

NÅ I BUTIKKEN VÅR

Kappe av Barmhjertighet Flagg og Bannere
Forente Nasjoner for Israel, Bannere og T-skjorter
NISSI Mirakel Salvelse Olje 30 ml og 100 ml

www.kad-esh.org
trykk på SHOP

IGPM

IGPMDu kan registrere deg til IGPM for å motta oppdaterte rapporter om Israel og også å laste ned dokumentene om hvordan du skal be for Israel.

BLI MED I ENDETIDS HÆREN GJENNOM KAD-ESH MAP MINISTRIES, STUDER GRM

GRM Bible SchoolVi tror at uvitenhet angående Israel og Troens Jødiske Røtter må bli fordrevet med lysets hastighet! Det er årsaken til at YHVH har gitt oss GRM, Global Vekkelse MAP Video Bibel Skole «Fra Israel til hjemmet ditt». Du kan studere den; du kan plante den og starte en Israel Bibel Skole i byen og tjenesten din! www.grmbibleschool.com