Tooran osuus MISHPATIM – Shemot (2.Moos) 21:1-24:18

”Kuka koski minuun?” Jeshua kysyi. Luuk.8: 45a

Shabbat shalom, rakkaat ystävät!

Kun jatkamme rukousta HERÄTYKSEN puolesta, on yksi asia, johon herätys perustuu tai kaatuu: kysymys KUKA TODELLA KOSKETTAA HERRAA? Niin monet ihmiset väittävät haluavansa Häntä, Hänen Läsnäoloaan. Hänen Voimaansa ja mitä kaikkea, joten mistä johtuu, että herätys näyttää olevan niin kaukana toisinaan? Herätyksellä tarkoitan sellaista Jumalan mahtavaa väliintuloa, joka järisyttää koko yhteiskuntaa ja muuttaa sen Pyhän Valtakunnan Yhteiskunnaksi. Se voi olla kaupunki, se voi olla kansakunta, se voi olla organisaatio, seurakunta, perhe, ryhmä tai yksi mies tai nainen. Muutamia esimerkkejä, joita tulee mieleeni, ovat Kornelius, Niiniven kuningas, Hanna ja kuningatar Ester. Kaikki nämä KOSKETTIVAT JAHia siihen rajaan asti, että Hän vapautti Yliluonnollisen Voimansa ja Suosionsa, kun Hän vastasi heidän rukouksiinsa yli inhimillisen mielikuvituksen menevällä tavalla. Mutta mikä on näiden SALAISUUS?

On yksi kertomus, joka valaisee tätä enemmän kuin mikään muu kertomus ja se on tietysti ”verenvuotoa sairastavan naisen” kertomus. Se on yksi niistä kertomuksista, joka on aina koskettanut minua. Yksi heikko, hyljitty, avuton nainen onnistui saamaan Mestarin huomion, jota siihen mennessä ympäröivät tuhannet innokkaat ihailijat! Mikä sen sai aikaan? Mikä sai Hänet vapauttamaan suurisuuntaisen ihmeen Voiman niin, että tämän naisen henki, sielu ja ruumiis parantuivat ja on vaikuttanut meihin tähän päivään asti?

CrowdingKun kaikki kielsivät, Pietari sanoi: ”Mestari, väkijoukko ahdistaa ja tönii sinua joka puolelta.” Mutta Jeshua sanoi: ”Joku koski minuun, sillä minä tunsin, että minusta lähti voimaa.” Luuk.8: 45, 46.

Useimmat ihmiset vain ahdistavat ja tönivät Herraa, mutta eivät kosketa Häntä.   Heissä on vielä liian paljon itsesäilytystä jäljellä. He haluavat vain ”kosketuksen Häneltä” ja jatkavat eläen omaa itsekeskeistä elämää täynnä riskien ottamisen pelkoa. Tällä naisella ei ollut yhtään enää jäljellä itsesäilytystä eikä hän halunnut tai tarvinnut vain ”kosketusta” Häneltä vaan hän tarvitsi koko ämpärillisen!

Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne. Minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra, ja minä palautan teidät vankeudestanne. Jer.29: 13, 14a

WomanAjatellaanpa ja katsotaanpa häntä hetken. Hän oli murtunut ja rahaton, yhteiskunnan hylkäämä, koska Tooran lait eivät salli verenvuotoa sairastavan naisen seurustella (3 Moos. 15: 19, 20). Hän on saattanut olla naimisissa, mutta hänen aviomiehensä ei voinut KOSKEA HÄNEEN. Ehkä hän oli menettänyt aviomiehensä kokonaan, koska tavallisesti mies ei odota niin kauan, joten hän mies on saattanut ottaa avioeron laillisin perustein ja löytänyt toisen naisen. Ihmiset olivat väsyneet häneen eivätkä enää kiinnittäneet häneen huomiota, koska hän oli ollut sairas niin kauan eikä hän näyttänyt parantuvan. Itse asiassa siihen mennessä ihmiset olivat hylänneet hänet, koska he olivat varmoja siitä, että hän eli jossain kauheassa synnissä, joten hän kantoi otsallaan yhtä vakavaa häpeän leimaa kuin Kain. Jokainen tiesi kuka hän oli, koska heidän oli varottava KOSKETTAMASTA HÄNTÄ muutoin he tulisivat saastaisiksi. Koska hän oli sairastanut verenvuotoa 12 vuotta eikä ollut vitamiini- tai kivennäislisiä, hän oli vaarallisen aneeminen, mikä tarkoitti, että hän oli toivottoman heikko ja kykenemätön minkäänlaiseen työhön. Lisäksi hänen on täytynyt olla niin kalpea, että hän näytti kummitukselta. Kaiken kukkuraksi hän oli kuluttanut kaikki rahansa lääkäreihin, jotka eivät olleet auttaneet häntä tippaakaan (kuten monet tänään!). Siispä hänen on täytynyt olla varakas nainen, josta nyt oli tullut sosiaaliapua tarvitseva.  Ainoa sosiaaliapu tuohon aikaan oli se, että oli lupa kerjätä, kuitenkaan hän ei voinut ojentaa kättään, sillä kukaan ei voinut KOSKEA HÄNEEN. Alatteko saada kuvaa hänestä? Kuinka monia ihmisiä, joilla on tällainen tarina, onkaan keskuudessamme tänään? Ehkä monia, mutta kysymys kuuluu, kuinka monet KOSKETTAVAT HÄNTÄ ja pääsevät pois kauhean tukalasta tilanteestaan terveyteen. Mikä oli ero sen välillä, että ”ahdistaa ja tönii Häntä” ja varsinaisesti KOSKETTAA HÄNEEN?

EPÄTOIVO, JOHON OLI SEKOITTUNUT VIHAA JA KAPINAA HÄNEN KAUHEITA OLOSUHTEITAAN VASTAAN. TOISIN SANOEN HÄN OLI SAANUT TARPEEKSI KIROUKSESTA JA HÄN OLI HALUKAS KUOLEMAAN YRITTÄESSÄÄN VAPAUTUA SIITÄ!

Mikään ei ollut yhtä tärkeää kuin löytää tie ulos, löytää VAPAUS. Hänellä ei ollut varmasti mitään muuta menetettävää, ei mitään arvokasta. Hän oli käyttänyt kaiken taktiikan, strategian ja kaikki suunnitelmat loppuun. Hän oli tullut TIENSÄ PÄÄHÄN. ITSESÄILYTYS OLI MENNYTTÄ!

Häntä seurasi suuri kansanjoukko tungeksien Hänen ympärillään. Siellä oli myös nainen, joka oli 12 vuotta sairastanut verenvuotoa. Hän oli kärsinyt paljon monen lääkärin käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua, pikemminkin hän oli tullut huonommaksi. Hän oli kuullut Jeshuasta ja nyt tuli väkijoukossa hänen taakseen ja kosketti hänen viittaansa. Nainen näet sanoi: ”Kunhan saan vain koskettaa hänen vaatteitaan, tulen terveeksi.” Siinä samassa verenvuoto tyrehtyi, ja hän tunsi ruumiissaan, että oli parantunut vaivastaan. Mark. 5: 24-29

Valaistakseni tätä periaatetta, joka KOSKETTAA HERRAA enemmän kuin muut, jotka vain ”tönivät Häntä” (Luuk. 8: 45-46) annan tähän osan omasta pelastustodistuksestani, joka löytyy äskettäin julkaistussa kirjassani YES. Vaikka kertomukseni on paljon enemmän Maria Magdaleenan kertomuksen kaltainen, kuitenkin se, mikä sai minut liikkeelle on hyvin samanlainen kuin se, mikä sai verenvuotoa sairastavaa naisen liikkeelle. Vaikka kertomukset ovat erilaiset, epätoivon seuraus oli sama. ME KOSKETIMME HERRAA JA TULIMME TERVEIKSI!

Dominiquae Biermanin kirjasta YES kappaleista 13 ja 14

touch-3Samalla, kun totesin, miten kauppa oli käsittämättömällä tavalla laiminlyöty ja tuhoutunut, yhtäkkiä käsitin, että juuri nyt katselin ilmeikästä kuvaa omasta elämästäni ja sielustani. Mikä raunio! Ja vain neljä kuukautta oli kulunut! Olin heräämässä uskomattomasta painajaisesta. Oliko tämä kaikki totta?

Adi oli jälleen kaapattu. Minut oli petetty. Kauppani oli tuhottu. Olin myynyt toisen kauppani mielenhäiriössäni. Maineeni oli raunioina. Oli kuin sieluni olisi näpistetty minulta. Olin fyysisesti aivan loppu.

Viimeisillä tahdonvoimieni rippeillä päätin toimia. Tartuin siellä olleisiin väriliituihin ja raapustin paperinpalalle nämä omituiset sanat: ”Valo, mihin olet kadonnut? Tule luokseni!”

Kun kirjoitin tuota kiivastuksissani, yksi henkioppaistani yritti sitoa käteni ja käsivarteni vielä koettaen epätoivoisesti taistella päätöstäni vastaan.

Kaikki tämä oli alkanut, kun ryhdyin lukemaan Shirley Maclainen kirjaa ”Dancing in the Light (Valossa tanssien)”.

Mihin siis valo oli kadonnut???

Yksi meikkikerros ei riittäisi, sanoin itsekseni. Minun on piilotettava kaikki nämä haavat. Mikä häpeä!

Ihoni kukki melkoisena näppyläkenttänä viimeisten neljän ja puolen kuukauden ahdistusten seurauksena. Ihoni oli aina ollut minun edullisin ja paras puoleni ja nyt tarvitsin kolme tai neljä kerrosta, että näyttäisin edes puolittain säädylliseltä.

Muutamaa päivää aikaisemmin olin löytänyt itseni ”hengellisiltä” kutsuilta, joille eräs hyvä ystäväni oli kutsunut minut. Hän oli bioenergian kultin asiantuntija. Astar yritti tosissaan auttaa minua pääsemään yli viime kuukausien traagisista episodeista. Siinä ”sokea talutti sokeaa”, sillä hän oli itsekin huutavan avun tarpeessa, koska hänen ”hengelliset voimansa” tuhosivat hänen omaa elämäänsä.

Tanssin transsissa keskittyen palauttamaan sieluni takaisin ruumiiseeni. Astar sanoi: ”Rakenna ’perustusta’, jotta sielulla olisi paikka, jonne palata.

Olin epätoivoinen, sillä minusta tuntui, että minulla oli tyhjä ruumis ilman sielua. Se oli kuvottavin asia, mitä olen koskaan tuntenut. Sieluni oli kirjaimellisesti kadonnut! Joku tai jokin oli varastanut sen minulta.

Yhtäkkiä makasin lattialla rakentamassa ’perustusta’. Koin aivan kuin osa sielustani olisi palannut vankeudesta. Kun katsoin ylöspäin, näin miehen istuvan vieressäni myötätuntoisen kyyhkysen silmin.   Hän näytti erilaiselta kuin kaikki muut ja hän katsoi suoraan minuun.

”Olen nähnyt, miten sinä kärsit”, hän sanoi, ”ja rukoillut Jumalaa puolestasi”.

Oliko hän enkeli? Oliko tämä mies todellinen? Hän ei näyttänyt tuntevan ketään siinä paikassa, eikä hän tuntunut kuuluvan sinne. Olipa hän sitten enkeli tai ihminen, joku oli kuullut hänen rukouksensa!

Matkaopasystäväni, joka oli antanut minulle tämän työn, hoiti ajamisen koko matkan. Hänen silmänsä kohtasivat katseeni, kun liityin näihin palveluun meneviin katolisiin ja hänen silmänsä laajenivat. Juutalainen katolisessa messussa? Kuitenkaan hän tuominnut eikä estänyt minua.

Musiikki ja iloinen laulu oli alkanut. ”Palvomme sinua, Jeesus, Vapahtaja….” lauloin heidän mukanaan. Se tuntui hyvältä ja sitä paitsi se sai minun mieleni iloiseksi tosi pitkään aikaan.

”EI! Ei! Ei!” vastustin rajusti voimaa, joka yritti johdattaa minut menemään polvilleni Ristin eteen heti palveluksen päättymisen jälkeen.

”Voi, honey. Annas minä autan sinua.” Eräs ihana rouva ryhmästä auttoi minut polvilleni. En voinut vastustaa tätä voimaa enää kauempaa!

En halunnut enää lisää henkiä, halusin olla vapaa! Mutta tämä oli erilainen. Se oli väkevä, mutta silti lempeä: päättäväinen ja samalla voimallinen. Suostuin, antauduin väkevään, mutta silti lempeään Jumalan Hengen syleilyyn.( lainaus päättyy)

Ymmärrän verenvuotoa sairastavaa naista. Hän ei halunnut sairauttaan enää, hän oli halukas tekemään MITÄ TAHANSA saadakseen läpimurron! Minä olin halukas tekemään MITÄ TAHANSA löytääkseni VALON ja Hän löysi minut. Sellainen epätoivo on epätoivoa, johon on sekoittuneena täydellinen kapina pimeyden valtoja vastaan, kirousta vastaan, saatanaa itseänsä vastaan. Siinä on USKOA, epätoivon tyyppistä uskoa, joka KOSKETTAA JAHia (Jumalaa) ja saa Hänet toimimaan! Se voi saada Hänet toimimaan yhden henkilön tai kokonaisen kansakunnan puolesta.

Sellaisessa epätoivossa ei ole yhtään itsesäilytystä, ihminen on täydesti luopunut kaikesta tuntemattoman ja riskien ottamisen pelosta, halukas kuolemaan yrittäessään päästä vapaaksi, halukas tekemään MITÄ TAHANSA saadakseen Jumalan huomion!

King of NinevehPolttouhri myös koskettaa ja liikuttaa Elohimia kuten Salomon uhraamat 1000 polttouhria alttarilla. Hän epätoivoisesti halusi saada JHVH:n huomion. Hän oli niin nuori ja tulossa kuninkaaksi. Hän ei kyennyt siihen yksin ja oli halukas antamaan mitä tahansa eikä pidätellyt mitään vain KOSKETTAAKSEEN JAHia!

Hänen tuhlaileva, avokätinen uhrinsa vapautti kaiken suosion, mitä hän kuninkaana tarvitsi! Se vasta MAHTAVAA SUOSIOTA olikin!

Kuningas Salomo meni uhraamaan Gibeoniin, koska siellä oli suurin uhrikukkula. Hän uhrasi sen alttarilla tuhat polttouhria. Gibeonissa Herra ilmestyi Salomolle yöllä unessa. Jumala sanoi: ”Pyydä, mitä tahdot, niin minä annan sen sinulle.” 1 Kun.3: 4,5

Tämä uhri määritti KOKO Salomonin tulevaisuuden kuninkaana. Se vapautti SEKÄ viisauden että rikkaudet!

Verenvuotoa sairastavalla naisella ei ollut yhtään itsesäilytystä jäljellä. Minulla ei ollut yhtään itsesäilytystä jäljellä. Kun Niiniven kuningas uskoi, että Niinive tuhottaisiin 40 päivän kuluttua, hänellä ei ollut yhtään itsesäilytystä jäljellä ja kuningatar Esterillä ei ollut yhtään itsesäilytystä jäljellä. Kaikki nämä olivat halukkaita tekemään MITÄ TAHANSA KOSKETTAAKSEEN HERRAA ja saadakseen vastauksen rukouksiinsa. He eivät välittäneet ”mitä ihmiset sanovat”, he eivät huolehtineet, ”mitä huominen tuo tulessaan”. He vain tulivat siihen johtopäätökseen, että JOS JAH ei toimi toivotulla tavalla, heidän elämänsä ei ole elämisen arvoista!

Kun joku tulee sellaiseen pisteeseen elämässään koskipa se heidän omaa elämäänsä, heidän kaupunkiaan tai heidän kansaansa, he KOSKETTAVAT KAIKKIVALTIASTA ja VOIMAA vapautuu. Sellaista VOIMAA kutsutaan HERÄTYKSEKSI!

Edellisissä sapattikirjeissä olen selittänyt miksi tuhlailevat, avokätiset uhrit koskettavat Isän sydäntä ja erityisesti kun ne annetaan Israelin hyväksi. Jokaisen missä tahansa kansassa, joka seisoo muurinaukossa kansakuntansa puolesta, täytyy liittyä yhteen tähän AABRAHAMIN AVAIMEKSI kutsuttuun periaatteeseen, joka vapauttaa siunauksen tai kirouksen kansoille sen mukaan, miten kansat ovat toimineet Israelin suhteen. Jokainen, joka pääsee eroon kaikesta itsesäilytyksestä, KUNINGAS, PAPPI ja ESIRUKOILIJA ja on halukas tekemään mitä tahansa kääntääkseen kansansa kirouksesta siunaukseen, pystyy sen tekemään, kun hän soveltaa Aabrahamin avaimen periaatetta Israeliin.

”Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat.” 1. Moos.12: 3

He eivät hyväksy ei-vastausta, vaikka kaikki ihmiset vastustaisivat heitä. Kaikki vahvat lihaksikkaat galilealaiset yrittivät pysäyttää verenvuotoa sairastavan naisen, mutta hän tunkeutui läpi. Kauheat henkioppaat, jotka hallitsivat elämääni, yrittivät estää minua kauhutaktiikalla, mutta minä tunkeuduin läpi. Tunkeudutko sinä läpi ja KOSKETAT HÄNEEN? Rukoillaan, että teet sen ja että myös Israel tunkee läpi eikä halua, että terroria pelkäävä hallitus tai Yhdistyneet Kansakunnat hallitsevat sitä vaan pikemminkin Yksin El Shaddai! Rukoilkaa, että Israel tunkeutuu läpi KOSKETTAAKSEEN HÄNTÄ voittoon ja HERÄTYKSEEN asti!

Bishop Dominiquae & Rabbi BaruchMentorinne ja ystävänne Israelissa
Piispa Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman

”Siionin tähden en voi vaieta” Jesaja 62:1

print-btn

TULE PARTNERIKSEMME

Bishop Dominiquae BiermanKutsumme teitä auttamaan meitä tämä Suuren Heräämisen edistämiseksi Amerikassa ja kaikkialla maailmassa. ”Kävelemme veden päällä” taloudellisesti jatkaaksemme TV-lähetyksiä. Miljoonat tulevat jatkuvasti kosketetuiksi! Haluamme jatkaa eteenpäin ja jopa aloittaa lähetykset myös espanjaksi. Rukouksillanne ja anteliailla uhreillanne on VALTAVAN SUURI VAIKUTUS! Te kylvätte PARHAIMPAAN mahdolliseen maaperään ja YHDESSÄ jaamme tämän sadonkorjuun ILON! Pyydän, että sitoudutte kuukausittaiseen lahjoitukseen, jokainen siemen on tärkeä!

Tarvitsemme yhä $12.500 maksaaksemme kokonaan TV-tuotantomme, jonka teimme Israelissa ja jota jo lähetetään TV:ssä. TV- laskumme täytyy maksaa myös kuukausittain.

Pyydän, että kysyt Abbalta(Isältä), mitä Hän haluaa sinun tekevän helpottaaksesi koko maailmaa kuulemaan Totuuden Israelista, Messiaan Juutalaisesta Identiteetistä ja todellisen ”Siionissa tehdyn” Evankeliumin. Tiedän, että Hän siunaa teidän kuuliaisuutenne mahtavasti!

Jos sinä todella kuuntelet Herran, sinun Jumalasi, ääntä, niin että noudatat tarkoin kaikkia hänen käskyjään, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, ja toimit niiden mukaan, niin Herra, sinun Jumalasi, korottaa sinut kaikkien maan päällä olevien kansojen yläpuolelle. Kaikki nämä siunaukset tulevat sinun osaksesi ja saavuttavat sinut. 5 Moos.28: 1, 2

Pääsiäinen RIEMUVUONNA 2016

Voit seurata Piispa Dominiquaen julistusta seuraavilla kanavilla: TLN, KTLN,MCTV, WAXC TV, GEB Ameriva tai The Word Network viikottain. Katso lähetysajat ja muut tiedot: http://kad-esh.org/broadcasting-schedule

shabbat-sukkot-2016-fin

NYT SPREAKERISSA

SpreakerKutsumme teidät seuraamaan meitä Spreakerissä, kun Piispa Dominiquae opettaa Israelista, Uskon juutalaisista juurista ja jakaa Pyhän Hengen hänelle antamia profetaalisia sanoja.

NYT KAUPASSAMME:

Armon mantteli-lippuja ja bannereita
United Nations for Israel, lippuja, bannereita ja t-paitoja
NISSI Miracle (Ihme) Voiteluöljy 30 ml ja100 ml

www.kad-esh.org klikkaa SHOP

IGPM

IGPMKirjaudu IPGM: ään saadaksesi ajankohtaista tietoa Israelista ja ladataksesi ohjeita,miten rukoilla Israelin puolesta.

LIITY LOPUN AJAN ARMEIJAAN KAD-ESH MAP PALVELUTYÖN KAUTTA, OPISKELE GRM

Uskomme, että Israelia ja uskon juutalaisia juuria koskeva tietämättömyys täytyy karkottaa valon nopeudella! Siksi JHVH on antanut meille GRM:n, eli Maailmanlaajuisen (Global) herätyksen (Revival) MAP video Raamattukoulun, ”Israelista suoraan kotiisi”. Voit opiskella sen, voit istuttaa sen ja aloittaa Israel-raamattukoulun paikkakunnallasi ja palvelutyössäsi. www.grmbibleschool.com

Voit opiskella GRM:n myös suomen kielellä. Ota yhteyttä Suomen yhteyshenkilöön, Elisa Takalaan, puh. 045-2579802 , sähköposti [email protected] . Elisalta voit tilata myös Piispan ja Rabbin kirjoja suomeksi, samoin Piispan cd-äänitteitä.

SUOMEN YHTEYSHENKILÖ

on Elisa Takala, puh. 045-2579802, sähköposti [email protected]

Elisalta voitte tilata Piispan kirjoja, musiikkia ja raamattukoulu DVD:n