Toora osuus EKEV – Devarim (5. Moos) 7:12-11:25

 

LÄHEISRIIPPUVUUDEN VOITTAMINEN

RAKKAUS KERROIN

DEFEATING CODEPENDENCY

 

Hän vastasi: “Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Luuk 10:27 VIESTI

 

Shabbat shalom rakkaat:

 

Niinkin tärkein aiheen kuin läheisriippuvuuden taklaaminen, on ehdotonta että ymmärrämme mitä läheisriippuvuus on ja kuinka se itseasiassa on edistynyt kirkossa. Syy johtuu Uuden Testamentin Sanan väärintulkinnasta.

 

Jokainen meistä tietää läheisemme rakastamisen tärkeyden niinkuin rakastamme itseämme, mutta suurin osa unohtaa että emme voi todella rakastaa läheistämme jos emme rakasta itseämme.

 

Jos me emme rakasta itseämme meistä tulee LÄHEISRIIPPUVAISIA ja teemme muista ihmisistä LÄHEISRIIPPUVAISIA meitä kohtaan!

 

Samaan aikaan moni ihminen rakastaa itseään ylen määrin mutta ei rakasta lähimmäistään. He ovat itse keskeisiä ja itsekkäitä.

 

Mutta mitä on LÄHEISRIIPPUVUUS? Ja miksi se on niin tuhoisaa?

 

Viimeisin kuvaus läheisriippuvuudesta lähteestä Diversifies Intervention Group (DIG)

 

Läheisriippuvaiset ihmissuhteet ovat häiriintyneitä auttamis-

suhteita, missä yksi ihminen tukee tai sallii toisen ihmisen addiktiota, heikkoa mentaalista terveyttä, kypsymättömyyttä, vastuuttomuutta tai alisuorittamista. Ihmisriippuvuuden ytimenä, kaikista yleisimpänä teemana on liiallinen turvautuminen toisen ihmisen hyväksyntään ja identiteettiin. (Lähde: http://interventiontreatmentrecovery.org/education/codependency/ )

 

LÄHEISRIIPPUVUUS ON SALLIMISTA

2Me voisimme kutsua LÄHEISRIIPPUVUUTTA sanalla EDESAUTTAMINEN. Toisin sanoen, kun sallimme jonkun, ja näin ollen, aiheutamme hänet olevan täysin riippuvaisia meistä heidän emotionaalisen, fyysisen tai hengellisen hyvinvoinnin vuoksi. Yksittäiset edesauttajat tulevat vain heikommaksi ja heikommaksi ja entistä häiriintyneemmäksi, mutta vahvemmaksi ja vahvemmaksi MANIPULOIJAKSI. Näin ollen katkera, noidankehä alkaa EDESAUTTAJAN ja EDESAUTETTAVAN välillä. Tämä on kaikista epäterveellisin ihmissuhde niitattuna vihalla, kiistoilla, kamalilla syyllisyyden tunteilla, yhdellä sanalla kuvattuna ANSA ja VANKILA! Lopulta EDESAUTTAJA voi romahtaa saadessaan hermoromahduksen tai yksinkertaisesti heittää pyyhkeen kehään ja luovuttaa. Kuitenkin jos tätä ei paranneta pian, noidankehä alkaa uudestaan.

 

KUINKA PASTORIT PALAVAT LOPPUUN

3Monessa tapauksessa pastorit ovat edesautettavia ja edesauttajia. He opettavat laumaa turvautumaan pastoriin kaikessa ja että ilman pastoria he eivät menesty uskossa. Pastorit taistelevat häiriintyneiden ja kapinoivien, itse keskeisten yksilöiden elämän puolesta ilman että he KOHTAAVAT heitä sellaisina kuin he ovat menettämisen pelon vuoksi. Monet pastorit ovat riippuvaisia lauman hyväksynnästä. He tahtovat olla “lampaidensa” rakastamia ja pidettyjä (kuka ei tykkäisi olla rakastettu?) ja näin ollen heidän huomaamattaan he saavat aikaan, että heidän “lampaansa” tulevat hengellisesti häiriintyneiksi. Ihmiset tulevat viikko toisensa jälkeen, kuuntelevat saarnan mutta eivät koe läpimurtoa asiassaan ilman että pastori rukoilee heidän puolestaan tai pitää heistä huolta. He eivät tiedä kuinka seistä omassa uskossaan. Ja jos pastori ei kutsu heitä kun he ovat allapäin tai jos he eivät tule kirkkoon, he kokevat olevansa pastorinsa pettämänä ja “idoli putoaa jalustalta”. Joten nyt kiista ottaa vallan, panettelu, selän takana juoruaminen, viha, ja petetyksi tulemisen tunteet.

 

Pastori tuntee syyllisyyttä ja koittaa paikkailla asiaa mutta ei kehtaa kohdata “lauman” jumalatonta itsekeskeistä käytöstä, jottei menettäisi heitä kaikkia. Epäterveelliset läheisriippuvuus suhteet kirkon jäsenten ja pastorien välillä ovat kaikki liian yleisiä. Lopulta pastorit palavat loppuun (kukapa ei?) ja jättävät ministeriönsä täysin!

 

Läheisriippuvuudella on joskus vaikutusta ihmisten elämään. Läheisriippuvuus on opittu käytös joka on usein siirtynyt sukupolvelta toiselle. Se on emotionaalinen ja käytökseen liittyvä tila joka vaikuttaa yksittäisen henkilön mahdollisuuteen saada terve, molemmin puolin mieleinen ihmissuhde. Läheisriippuvaisten ihmisten ihmissuhteet muodostuvat tai pysyvät yksipuoleisina, ja ne ovat emotionaalisesti tuhoisia ja/tai pahoinpiteleviä verbaalisesti tai fyysisesti. http://interventiontreatmentrecovery.org/education/codependency/

 

Mikä on LÄHEISRIIPPUVUUDEN JUURI ja mikä on RATKAISU?

4Kaiken läheisriippuvuuden juuri on IDOLISOINTI. Kuningas Saul ei totellut Elohimin käskyä, jonka Hän oli antanut profeetta Samuelin kautta, jotta hänen miehensä pitäisivät hänestä. Hän halusi olla HYVÄKSYTTY uutena kuninkaana, hän tahtoi ansaita rakkautta mutta hän sai sen TOTTELEMATTOMUUDELLA Jumalan käskyä vastaan. Vastavuoroisesti hän menetti kruununsa!

 

Saul vastasi Samuelille: “Olen tehnyt syntiä. Olen rikkonut Herran käskyä ja sinun määräyksiäsi vastaan, sillä pelkäsin miehiäni ja taivuin heidän tahtoonsa. Anna nyt minulle syntini anteeksi ja lähde paluumatkalle yhdessä minun kanssani, jotta voin heittäytyä maahan Herran eteen.” Mutta Samuel sanoi Saulille: “Minä en lähde takaisin sinun kanssasi. Sinä olet hylännyt Herran sanan, ja siksi Herra hylkää sinut: et saa olla Israelin kuningas.” Kun Samuel kääntyi lähteäkseen pois, Saul tarttui hänen viittansa liepeeseen, niin että se repesi. Samuel sanoi hänelle: “Herra on tänään repäissyt Israelin kuninkuuden sinun käsistäsi ja antanut sen toiselle, joka on sinua parempi.

1 Samuel 15:24-28

 

En unhoda koskaan kahta kylttiä jotka roikkuivat pastorin toimistossani kun olin pastorin virassa Tel Avivissa, Israelissa:

– HYVÄ ON TÄYDELLISEN VIHOLLINEN

– ON PAREMPI OLLA SUOSITTU ELOHIMIN KANSSA KUIN IHMISTEN KANSSA

 

Nuo olivat ne ohjeet jotka sain Jahvelta (Jumalalta) kun minusta tuli pastori. Sillä oli hintansa seurata näitä voimallisia ohjeita, mutta kun seurasin niitä, hoivani alla olevat ihmiset oppivat liitämään kuin KOTKAT! Lopulta (minun tietämättäni) heidän olisi mentävä läpi vainoa ja lähdettävä maanpakoon, mutta opetus jonka he saivat siitä kuinka seistä omillaan omassa uskossaan ja omilla jaloillaan on ollut heidän mukanaan tähän päivään asti!

 

Ministeriönä meidän työmme on VARUSTAA, ei MAHDOLLISTAA! Kyse on JOHTAMISESTA esimerkkinä ilman riippuvuutta muiden ihmisten hyväksynnästä, mutta Kaikkivaltiaan miellyttäminen kaikissa asioissa! (Kirje Efesolaisille 4:12) Pitää huoli laumasta, joka tarkoittaa heidän opettamistaan etsimään ja tottelemaan Jumalaa jokaisessa olosuhteessa. Opettaa heitä vaeltamaan uskossa, ei näkemisessä. Näyttää heille kuinka pitää Jeshua KESKIPISTEENÄ heidän elämässään!

 

Ihmispelko panee paulan, mutta Herraan luottavainen on turvattu. Sananl 29:25

 

ELINTÄRKEIDEN KIRJOITUSTEN VÄÄRINTULKITSEMINEN

Black leather bible cover written with golden lettersMonet uskovat tulkitsevat väärin Kirjoituksia ja ottavat ne petollisesti äärimmäisyyksiin ja varsinkin silloin kun kyse on “rakkaus”, “huolenpito” ja “auttaminen”.

 

Sama rakastava Jeshua joka antoi Itsensä puolestamme puulla (ristillä) on se sama joka sanoi nämä seuraavat sanat:

 

“Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.’ Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: ‘En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!’ Matt 7:21-23

 

Suhteemme Jeshuan kanssa ei ole läheisriippuvuussuhde. Hän ei ole RIIPPUVAINEN hyväksynnästämme. Hän ei pelkää kohdata meitä, nuhdella meitä ja rangaista meitä oman hyvinvointimme vuoksi. Hän ei pelkää menettää meitä! Hän ei voi olla meidän manipuloitavana! Hän rakastaa meitä ja tekee kaikkensa jotta me vaeltaisimme suoraa ja kapeaa tietä, se on joko Hänen tahtonsa tai omaan tahtoon kompastuminen (tuttu englannin kielinen idiomi: “My way or the highway”)!

 

ONKO ONNELLISUUTESI RIIPPUVAINEN MUIDEN HYVÄKSYNNÄSTÄ?

 

Kun meidän hyvinvointimme on muista riippuvainen, rakennamme läheisriippuvaisia ihmissuhteita. Terveet ihmissuhteet ovat MOLEMMIN PUOLIN nautittavia ja jos näin ei ole, niitä pitää korjata tai purkaa kunnes molemmat ovat tarpeeksi terveitä muodostamaan tasapuolisen ihmissuhteen. Tämä voi olla kokonaisissa seurakunnissa ja varmasti myös perheissä, partneri suhteissa ja ystävyyssuhteissa!

 

Rohkaisen sinua ensin KATUMAAN IDOLISOINTIA (muiden hyväksynnästä riippuvaisena olemista) ja sitten hakea apua ollaksesi vapaa läheisriippuvaisista ihmissuhteista!

 

VAPAUTUSRUKOUS LÄHEISRIIPPUVUUDEN RIKKOMISEKSI

6Rakas Taivaallinen Isä, pyydän Sinua antamaan minulle anteeksi kaikki läheisriippuvaiset suhteet elämässäni. Olen etsinyt muiden hyväksyntää (laita nimet tähän) enemmän kuin Sinun hyväksyntää. Olen tulkinnut väärin Sinun Sanaasi ja minulla on ollut epätasapainoisia suhteita ja tarvitsen apuasi jotta vapauttaisit minut! Jeshuan nimessä. Julistan että rikon kaikki epäjumalalliset, emotioaaliset sielulliset siteet niiden kanssa joiden kanssa minulla on ollut läheisriippuvuutta. Sidon kaikki pimeyden henkivallat jotka toimivat noissa läheisriippuvaisissa siteissä ja käsken sinua jättämään minut ja ihmissuhteeni seuraavien henkilöiden välillä (mainitse nimet tässä). Julistan että rakastan Jahvea kaikesta sydämestäni, mieleltäni ja voimaltani ja sitten naapuriani, niinkuin rakastan ITSEÄNI Jeshuan ihmeellisessä nimessä. Aamen!

 

Olet aloittanut prosessin parantumisessa mutta muista pyytää Jeshuaa johdattamaan sinua siinä kuinka tulee jatkaa ajatusmaailmasi uudelleenkouluttamista ja ihmissuhteitasi. Jeshua lupasi YLTÄKYLLÄISEN ELÄMÄN eikä läheisriippuvaisia ihmissuhteita!

 

Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.  Joh 10:10

 

Is9raelilaiset mentorinne ja ystävänne

Arkkipiispa Dominiquae Bierman ja Rabbi Baruch Bierman

 

“Siionin tähden en voi vaieta” Jes 62:1

 

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin kirjoittaja ei ole psykologi, mutta tuo Raamatullisen perspektiivin psykologisiin aiheisiin.

 

ORDER TODAY THE NEW BOOK OF ARCHBISHOP DOMINIQUEA BIERMAN “FROM SICKOLOGY TO A HEALTHY LOGIC” go to www.kad-esh.org click on SHOP.  *AVAILABLE IN ENGLISH ONLY*

7

OR YOU CAN PRE-ORDER THIS SPECIAL OFFER OF 3 BOOKS OF THE SERIES “THE GOD OF SHALOM POWER PACKAGE” go to www.kad-esh.org click on SHOP.  *AVAILABLE IN ENGLISH ONLY*

8–      Defeating Depression

–      ATG – Addicts Turning to God ***NEW!

–      From Sickology to a Healthy Logic ***NEW!

ALL 3 BOOKS $54 INCLUDING SHIPPING (FOR USA RESIDENTS)

FOR ORDERS OUTSIDE OF THE USA $54 + SHIPPING.

Estimated Time of Arrival 1 month.