Toora osuus B’reisheet – 1. Moos 1:1-6:8

VALHEELLISET OLETUKSET

false-assumptions

”Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa” 1. Kor 13:5

(”Love thinks no evil”  1. Cor 13:5 NKJV engl. käännös. Suora suomennos; “Rakkaus ei ajattele pahaa” )

 

Shabbat Shalom Rakkaat:

 

Olen viimeaikoina huomannut, kuinka monet ihmissuhteet tulehtuvat Valheellisten Oletusten tähden. Ne aikaansaavat monia riitoja ja rikkoutuneita ihmissuhteita kiristäessään vanhempien ja lasten, miesten ja vaimojen, pastorien ja lauman sekä ystävysten välejä. Ilman tuota pahaa sydämen ja mielen asennetta meidän olisi helppo pitää yllä harmonisia ja rakkaudellisia ihmissuhteita. Meidän täytyy tehdä parannus ja ja hankkiutua eroon Valheellisita Oletuksista elämässämme, jos aiomme vaeltaa kuten Jeshua vaelsi.

 

Mikä on OLETUS?

– Pitää jotain itsestäänselvyytenä: väärän teorian olettaminen

– Jonkun asian itsestäänselvänä ottaminen tai hyväksyminen ilman todistetta; käsitys: pätevä oletus

– Arvelu; ylimielisyys

 

Sanoisin tiiivistäen, että valheelliset oletukset ovat PAHAN AJATTELEMISTA toisesta ihmisestä ilman todisteita. Ihmiset, jotka tuomitsevat muita valheellisten oletusten perusteella, ovat aina varmoja siitä että he ovat oikeassa. Valheelliset oletukset + ylpeys + ylimielisyys + tuomio kulkevat käsi kädessä. Valheellisia oletuksia syntyy kantaessamme kaunaa jotakuta kohtaan menneisyydestämme, ja tuomitessamme hänet menneisyyden kokemusten perusteella.

 

Esimerkiksi:

2Minulla oli tiimin jäsen joka oli vihainen äidilleen. Hän uskoi että hänen äitinsä oli ollut hyvin omistushaluinen häntä kohtaan lapsena. Hän ei voinut mennä naimisiin moniin vuosiin, ja hän oli hyvin vihainen. Hän vaati kiivaasti, että etsisin hänelle vaimon painostaen minua asiassa. Myöhemmin selvisi, että hän ajatteli etten ikinä edes vapauttaisi häntä menemään naimisiin, koska hän oli edelleen vihainen omistushaluiselle äidilleen. Hän OLETTI että minäkin olisin omistushaluinen (olen Piispa, pastori ja äiti-hahmo). Hänen suhteensa minuun pohjautui VALHEELLISIIN OLETUKSIIN, ja hän tuomitsi minut aivan kuin MUKA olisin hänen äitinsä. Tämä aiheutti tietysti kiilan suhteeseemme. Hänen ainoa toivonsa oli tehdä parannus, antaa anteeksi äidilleen ja sitten nöyrtyä sydämestään, jotta hän pystyi luomaan suhteen sekä minuun että muihin naisiin ilman VALHEELLISIA OLETUKSIA.

Hänen kaunansa äitiään kohtaan oli hallinnut hänen elämäänsä ja tuhonnut kaikki hänen ihmissuhteensa!

 

Toinen esimerkki avioliitostani:

3Kun minä ja Rabbi menimme naimisiin, minun oli hyvin vaikeaa saada häneen yhteyttä. Minä puhuin mutta hän ei kuunnellut, ja hän torjui minut kaikin tavoin. Ymmärsimme lopulta, että hän kantoi kaunaa äitiään kohtaan, joka oli torjunut mieheni tämän syntymästä asti, ja “valittanut” ja kritisoinut häntä läpi elämänsä. Mieheni OLETTI, että aina kun puhuisin hänelle, puhuisin hylkäävästi ja kritisoiden, ja siksi hän oli AUTOMAATTISESTI kuuro sille mitä sanoin eikä kuunnellut minua lainkaan! Se oli todella turhauttavaa kunnes lopulta ymmärsimme, että hän sulki korvansa niiden VALHEELLISTEN OLETUSTEN vuoksi, joita hänellä oli minua kohtaan johtuen kivusta ja kaunasta äitiään kohtaan! Annettuaan anteeksi äidilleen hän alkoi kuunnella minua ja suhteemme parani!

 

Tällaisia esimerkkejä on paljon, kuten tapaukset, joissa nainen ja mies avioituvat, ja nainen muuttuu silmänräpäyksessä vihamieliseksi miehelleen huomattuaan “merkin” jonka hän tulkitsee “hyväksikäytöksi”. Tälläisen naisen lapsuudessa on ollut mies, joka on ahdistellut häntä, ja nyt nainen tulkitsee kaiken, mikä muistuttaa häntä tuosta kokemuksesta hyväksikäytöksi (vaikka se ei sitä olisikaan). Nyt aviomies ei kestä läheisyyttä hänen kanssaan noiden kaunasta johtuvien VALHEELLISTEN OLETUSTEN vuoksi, jotka estävät vaimoa luottamasta mieheensä.

 

Joissakin tilanteissa palvelutyössä olevia naisia vainotaan sen Valheellisen Oletuksen vuoksi, että “kaikki naiset joilla on vahva luonne ovat ‘IISEBELEJÄ’”. Eräs tiimini jäsen kärsi kauan tietynlaista vainoa, koska hän oli voideltu ja profetaalinen, erittäin kykeneväinen ja taitava, ja näin ollen hänet luokiteltiin ”Iisebeliksi”!

4Tämä tietysti tuhosi hänen elämäänsä ja vaikutti hänen vaellukseensa, kunnes JAH paransi hänet! Tämä on aivan liian yleinen VALHEELLINEN OLETUS kirkoissa, saaden aikaan epäoikeudenmukaista käytöstä monia mahtavia naisia kohtaan! Sanon aina ihmisille, että heidän on oltava ERITTÄIN VAROVAISIA käyttäessään termiä ”Iisebel”. Iisebel oli hirvittävä epäjumalan palvoja ja noita; kuinka vakavaa onkaan kutsua Jumalan naisia ”Iisebeleiksi”! Tämä todella murehduttaa Pyhää Henkeä! Keskiajan Ranskassa oli naisprofeettoja, jotka poltettiin kaikki seipäissä ”noitina”! Väärät oletukset voivat olla TAPPAVIA!

 

Juutalainen kansa on ollut Valheellisten Oletusten uhrina. Hitler perusti siihen koko antisemitistisen teologiansa. Hän rakensi oppinsa sen ikiaikaisen kaunan varaan, joka oli ja on edelleen monien kristittyjen sydämissä, ja perustuu tähän valheeseen: ”Juutalaiset tappoivat Jeesuksen”, ja näin ollen juutalaiset ovat pahoja, ja heitä voi syyttää kaikesta pahasta yhteiskunnassa. Muistan vieläkin äitini kertoman tarinan. Hän oli juuri palkannut palvelustytön köyhästä perheestä Chilestä. Tämä nuori nainen tuli kotiimme ja alkoi tuijottaa äitini kasvoja ja päätä keskittyneesti, kauan tuijotettuaan hän käyttäytyi aivan kuin olisi etsinyt jotain mitä ei löytänyt, ja hän kysyi mitä ihmeellisimmän kysymyksen: ”Missä sinun sarvesi ovat?” ”Sarveni?”, kysyi hämmästynyt äitini. “Kyllä”, nuori palvelustyttö vastasi, “Meille on opetettu (kirkossa) että juutalaiset ovat demonisia, joten teillä täytyy olla sarvet kuten paholaisella!”

 

Ensimmäisessä korinttolaiskirjeessä13. luvun 5. jakeessa sanotaan että ”Rakkaus ei ajattele pahaa (vrt. engl kännös NKJV: Love thinks no evil”. Joissain käännöksissä, kuten The Amplified Bible (engl kännös), lukee : Rakkaus ei ota lukua pahoista teoista (Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa).

Suuressa sanahakemistossa sana ”ajatella” on tulkittu seuraavalla tavalla: (Strong’s 3049 LOGIZOMAI)

-Laskea mukaan, punnita, mietiskellä

-Olettaa, otaksua, tuomita

-Määrittää, suunnitella, päättää

 

Toisin sanoen: Rakkaus ei mietiskele mitään pahaa toisista, ei tuomitse, ei haudo pahoja aikeita tai tee pahoja päätöksiä muita kohtaan.

 

Rakkaus ei luo sairasta mielikuvaa toisista, ei ruoki kaunaa eikä anna menneisyyden käsittelemättömien traumojen ja kokemusten vaikuttaa tulevaisuuden ja nykyhetken ihmissuhteisiin.

 

Valheelliset oletukset ovat pahoja, sillä ne pohjautuvat pahan ajatteluun, joka on RAKKAUDEN vastakohta, sillä JAHVE (Jumala) on RAKKAUS.

5Olen kokenut vainoa joiltakin pastoreilta heidän olettaessaan, että opettaessani uskon Juutalaisista juurista vien ihmiset ”lain alle”. Heillä on ennakkoasenteita kaikkea juutalaista kohtaan, koska korvausteologia on tehnyt ”hyvää työtä” aiheuttaen vihamielisyyttä Tooraa ja juutalaista kansaa kohtaan. On myös Messiaanisia ryhmiä, jotka ovat toimivat  ”uskonnollisuuden hengessä” voitelun sijaan.

Niinpä mikä tahansa ”Messiaaniseksi” leimattu on monille ihmisille sekä seurakuntien pastoreille kuin punainen vaate. Se on tietysti VALHEELLISTEN, KUOLETTAVIEN OLETUSTEN lopputulos! On monia ei-messiaanisia seurakuntia ja järjestojä, jotka ovat uskonnollisuuden hengen vaikutuksen alla, eikä heitä kritisoida niin paljon. Valheelliset Oletukset kaikkea juutalaista kohtaan ovat monien kirkkoisien, kuten Konstantinin, Augustinuksen, John Chrysostomin ja jopa Martin Lutherin perintö. He jättivät jälkeensä Valheellisten Oletusten perinnön juutalaisia ja kaikkea juutalaista kohtaan, ja se on aiheuttanut kirkoissa kuolemaa aina tähän päivään asti.

 

(www.kad-esh.org klikkaa SHOP, ja lataa ILMAINEN versio kirjastani ”MAP Vallankumous”)

 

Muistan vieläkin erään kokouksen Meksikossa. Olin saarnannut monissa paikoissa, ja meneillään oli valtava Pyhän Hengen vuodatus! Ihmiset seurasivat mukanamme kirkosta kirkkoon ja monet tulivat paikalle radiomainosten takia, joissa kerrottiin tapahtuvista ihmeistä. Perjantai-iltana aikataulussani oli saarna lähikylässä. Olin väsynyt viikon kestäneestä jatkuvasta saarnaamisesta, ja tämä oli sapatti-ilta (perjantai-ilta). Nojasin saarnatuolissani ja sanoin: “Shabbat Shalom!” Sen jälkeen kerroin heille sapatista, ja siitä etten tekisi nyt töitä itse, vaan että Pyhä Henki tulee tekemään ihmeitä kun minä ”lepään” tuolissani. Sinä iltana tapahtui valtavia ihmeitä! Tulevana yönä luoksemme tuli ihmisiä jopa naapurikylistä, koska he olivat kuulleet ihmeistä.

6Kun valmistauduimme siirtymään kokoussaliin, pastorin assistentti välitti meille viestin pastorilta: ”Älkää saarnatko mitään Juutalaista, ainoastaan Jeesusta Kristusta eikä mitään muuta!” Kun hän sanoi sen, kirkkorakennuksen valot sammuivat yhtäkkiä, musiikki sammui (ei sähkoä) ja murheen henki tuli ylllemme ja oli kuin näkymätön käsi olisi estänyt mitään valoa pääsemästä tilaisuuteen! Mikä Valheellinen Oletus! Ihan kuin ”Jeesus Kristus” ei olisi juutalainen! Mutta se juuri on korvausteologian teko! Se on erottanut Messiaan omasta identiteetistään Juutalaisena, Juutalaisesta kansasta ja Toorasta!

 

Rakkaat, nämä Valheelliset Oletukset ovat vahingollisia ja jopa kuolemanvaarallisia. Olemme sortuneet niihin kerran jos toisenkin; jotkut ovat tehneet sitä jopa ”Pyhän Hengen” nimissä tai ”profetaalisessa tarkkanäköisyydessä”. Tämä on RAKKAUDEN vastakohta, sillä rakkaus ei ajattele pahaa, vaan uskoo kaiken! Rakkaus peittää kaiken niin nyt kuin tulevaisuudessa, ja rakkaus on valmis uskomaan parasta kaikista ihmisistä. Rakkauden toivo on loppumaton kaikissa olosuhteissa, ja se kestää kaikessa (ilman heikkenemistä) 1. Kor 13:7 (AMP engl. käännös)

Olkaamme valmiita uskomaan PARASTA (ei pahinta) jokaisesta ihmisestä tulevina päivinä, ja hoitamaan ihmissuhteitamme rakkaudella!

 

”Rakkaus ei katoa” 1. Kor 13:8

 

Rakastavat ystävänne Israelissa

9Arkkipiispa Dominiquae Bierman ja Rabbi Baruch Bierman

”Siionin tähden en voi vaieta” Jes 62:1

 

 

 

Register Herebsow2017

 ORDER TODAY THE NEW BOOKS OF ARCHBISHOP DOMINIQUEA BIERMAN “FROM SICKOLOGY TO A HEALTHY LOGIC” and “ADDICTS TURNING TO GOD (ATV)” go to www.kad-esh.org click on SHOP.  *AVAILABLE IN ENGLISH ONLY*

siko_addict-front-cover

OR YOU CAN PRE-ORDER THIS SPECIAL OFFER OF 3 BOOKS OF THE SERIES “THE GOD OF SHALOM POWER PACKAGE” go to www.kad-esh.org click on SHOP.  *AVAILABLE IN ENGLISH ONLY*

8

Defeating Depression

  • ATG – Addicts Turning to God ***NEW!
  • From Sickology to a Healthy Logic ***NEW!

ALL 3 BOOKS $54 INCLUDING SHIPPING (FOR USA RESIDENTS)

FOR ORDERS OUTSIDE OF THE USA $54 + SHIPPING.

Estimated Time of Arrival 1 month.